,,CUM ITI ASTERNI,ASA VEI DORMI!”…

Spune,pe buna dreptate ,o zicala romaneasca.Dar tu,cititorule, faci patul zilnic?Am pus aceasta intrebare cu cat se stie ca noi,oamenii in general, avem fel de fel de obiceiuri la trezire.Stim ca atunci cand suna ceasul, unii sar din pat direct la cafetier sa isi pregateasca licoarea energizanta, altii mai raman in pat pana isi dau seama ca vor intarzia la munca,multi se uita la tv, unii se duc sa alerge sau sa faca exercitii fizice de inviorare s.a.m.d. Fiecare cu treaba si obisnuinta lui… Dar exista un lucru pe care oricine trebuie sa il faca la un moment dat: aranjatul patului.
Indicat, potrivit studiilor si parerilor expertilor este sa facem patul in fiecare dimineata, chiar daca multi ar putea spune in acest moment ca nu are rost sa il faci zilnic din moment ce seara oricum il ravasesti din nou. Dar nu este atat de greu de facut, in mai putin de un minut (pe ceas) treaba poate fi rezolvata. Iar daca analizam aceasta situatie la rece, facutul patului este un obicei sanatos si corect. De ce? Haideti sa aflam de ce este atat de important sa facem patul in fiecare zi.
Cu ordine si disciplina, asa incepe totul…Inclusiv explicatiile dar si sfaturile(sugestiile) care urmeaza…

-De pilda,un amiralul al armatei americane, William H. McRaven, spune ca daca vrei sa schimbi lumea, trebuie sa incepi prin a-ti face singur patul zilnic!
-Potrivit principiilor Feng Shui, daca lasi patul nefacut, toata ziua iti va fi la fel de dezornotata precum patul.Cam asa-i,spun si eu…
-Daca ai insa grija sa iti acoperi asternuturile si pernele cu o patura sau cuvertura, aceseta vor sta ferite de praf, alergeni sau parul animalelor.
-Daca ai patul facut, dar restul camerei este intoars pe dos, dezordinea nu va mai fi atat de evidenta parca.Te salveaza de curatenia totala..
-Facutul patului pare pentru unii ceva neinsemant, am putea spune, dar daca nici macar un lucru atat de simplu nu putem face, atunci nu putem face nimic!Detaliile conteaza,nu?
-Pentru un confortul personal,haideti sa recunoastem,adevarul:cu totii ne dorim sa ne asezam seara intr-un pat curat si ordonat.Lipsa timpului nu este o scuza.Mai toti ne dorim un somn mai sanatos…si mai odihnitor.
-Nu aveti timp sa faceti patul? Il puteti pune la punct cat timp fierbe cafeaua,sa zic asa. Timp se gaseste pentru orice.Faceti o prima impresie buna in primul rand pentru dv ,dar si celor care va cunosc si va viziteaza.Mai cu seama acum in prag de An Nou!Omul sfinteste locul!…

Marc Ciubotaru

Comments

comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read more:
Despre interzicerea burkăi în Elveția

În Elveția, în cantonul Ticino (Tessin), un cuplu de musulmani a fost amendat deoarece femeie purta burka (văl islamic ce-i...

Cei mai slabi șoferi sunt din județul…

Am vrut să aflu părerea poporului și-am întrebat pe Facebook care-s cei mai slabi soferi din Romania. Și după ce-am...

Stresul, această boală modernă!

Traim intr-o lume (societate) agitata, generatoare de stres. O lume neimpacata, dezbinata si plina de nevoi, de cerinte si zbucium...

Close