Cum am mâncat eu… un câine!

Haideți să vă spun cum am mâncat eu carne de câine.
Era prin anii 90, pe la începuturi. să fi fost 91-92. Nu stau să vă explic cum mergeau pe vremea aia afacerile, că aproape în orice băgai o țâră de bani, prindea.
Însă niște românași de-ai noștri, vânzători cinstiți la Bucur Obor au găsi cea mai bună modalitate de-a face bani grămezi.
Tot anul țineau câini maidanezi prin piață. O bucată de pâine mucegăită, mai un os, niște cârnați prea stricați ca să fie vandabili, mai cotrobăia câinele în gunoi, se făcea ca porcul de gras.

miel2

Și roia piața de maidanezi. Ei bine, cu vreo săptămână înainte de paște, majoritatea câinilor dispăreau! Abia mai rămâneau vreo 2 pui.
RESTUL CÂINILOR ERAU TĂIAȚI ȘI VÂNDUȚI DREPT MIEL!

Nu înfloresc deloc povestea. A mers treaba asta bine merci câțiva ani. Până s-a prins un cioban de venise la niște rude în București, că ăia sunt câini, nu miei. Tranșați, fără cap și fără labe, arătau exact ca mieii.

Și omul a chemat OPC-ul.
S-au făcut cercetări și o treime din carnea de miel vândută, era de câine. S-au dat atunci amenzi grămadă, unii au făcut pârnaie etc.
Chestia e că timp de câțiva ani buni, unii au avut neșansa de-a mânca bucăți întregi de cățel. Chiar și eu.
Mie nu-mi place carnea de miel. Am mâncat de două ori doar. Iar aia de câine am văzut-o că nu-i miel. Avea un miros oribil, oricât o ținuseră la baiț. Fusesem în vizită la cineva și după ce-am luat o bucățică am refuzat să mai mănânc.

După aceea s-a dat lege ca toată carnea vândută în piețe să fie testată de un veterinar autorizat și să pună ștampilă pe ea. Cu legea asta au împușcat doi iepuri dintr-o lovitură. I-a oprit pe ăia de vindeau câini și pe ăia de vindeau porc bolnav de trichineloză.

Mă întreb acum dacă s-ar renunța nițel la obligativitatea ștampilei pe carne. Ne-am bucura că scăpăm de maidanezi sau ne-am plânge că am dat bani grămadă pe carne care nu era de miel?

Comments

comments

9 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read more:
Există și produse naturale ieftine

Prietenului meu, Alexandru, îi place să spună că e plinuț. Adevărul e că-i gras de-a binelea și ar trebui să...

Ești român! Ți-e rușine de condiția ta? Ți-e rușine că ești țăran?

Hai să discutăm despre altă temă tot timpul la modă. Ești român? Perfect! Ești de-al nostru. Dar ți-e rușine să...

VIZITE INOPINATE!…

  Nu cu prea mult timp in urma va informam despre ,,vizita" ....neanuntata a unui zimbru tinerel pe ulitele din...

Close