Cum ne îmbrăcăm de Paște?

Ei, iată o chestie pe care eu n-am prea înțeles-o. cică de Anul nou și Paște să ai ceva haine noi pe tine. De Crăciun de ce nu? Se presupune că stai în pijama și-l aștepți pe Moș Crăciun?
De Paște e musai să ai ceva hăinuțe noi. Măcar o pereche de ciorapi.

Știți ce-am văzut eu în noaptea de Înviere? Ăștia tineri, la biserică, vin numa să facă mișto. Stau mai la urmă așa și rând în prostie. Vin cu fel de fel de gagici care mai de care mai provocator îmbrăcate, și dă-i râs nene. N-am înțeles de ce bătaia asta de joc!

Mai citisem undeva că unii pleacă la păcănele sau în club, vin acasă dimineața și aprind lumânarea în bloc cu brichetă. Și-ajung acasă victorioși:
– Am adus lumină, mamă!

Dar începusem să vorbesc de cum ne îmbrăcăm.
De obicei mă îmbrac frumos în noaptea de Înviere. Bine, poți să te îmbraci și sport, dacă așa te simți tu bine.
Asta cel puțin o știe de la mătuși-mea, femeie bisericoasă. Când am fost în Craiova, am zis să merg cu ea la biserică. Și am dat să mă îmbrac frumos. Cică să mă îmbrac cum vreau. Și așa cum am vrut m-am dus la biserică. Îmbrăcat în negru, tricou cu Rammstein, lanturi și inele cât cuprinde…
Se uita lumea la mine, se uita lă mătușe-mea… Și tăceau din gură.
Ideea cică ar fi că-n fața domnului vii îmbrăcat cum te simți tu bine. Nu te constrânge nimeni să vii cu haine de sărbătoare. Adică na, Dumnezeu nu te constrânge în niciun fel.

Eu unul m-aș înțoli la fix. Ca-n filme. Și ce răcnește a Bad-Boy mai mult ca jacheta asta? Nimic. Nici măcar d-alea de piele, cu ținte! Asta e ținută elegantă și mișto. Pe dedesubt mi-aș lua un pulover roșu. Îmi place culoarea roșie. Cum nu-mi plac puloverele mai deloc, singura culoarea de-o accept este cea roșie…
geaca pulover

Pantaloni gri-petrol? De ce nu! Uite ce bine arată. S-ar potrivi la fix cu ținuta de până acum. Însă să vedem cum îi aleg pantofii. Că-i treabă grea, până găsesc eu ceva de încălțat să-mi placă, îmi crește barba! Nu-mi vine să cred! Am găsit imediat pantofi eleganți care să-mi și placă. Model de mafiot.Dacă erau alb cu negru eram decupat din filme! Clar, mi le iau de acum din iarnă.
pantaloni pantofi

De ce le iau de acum? Păi mă, acum sunt ieftine. După aia se scumpesc! Știți cum spunea Creangă? “Omul deștept își cumpără iarna opinci și vara bocanci“.

Păi cu ținuta asta să nu dau eu lumea gata? Or să se dea la o parte toți cuminți și mă vor lăsa să ajung în față, să iau lumină! Dar dacă socoteala de acasă nu se potrivește cu aia din târg? Trebuie să-mi pice bani din cer ca să-mi iau outfitul ăsta meseriaș!

Ca să fiu sigur, iar trebuie să-mi calc costumul ăla de camuflaj și să iau cizmele de cauciuc de la Unchiul Vasilică din Pescărești!

Și dacă vreți și voi să prindeți oferte pe care nu le puteți refuza, abonați-vă AICI la Newsletterul TinaR și aflați primii de super oferta de Black Friday TinaR, că să vă cumpărați la fix piesele pe care ați pus ochii!

Articol participant la Blog Friday 2013.

Comments

comments

10 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.