Cum prelungim durata de viata a anvelopelor?

  1. Determinați nivelurile de presiune corespunzătoare

Cea mai mare influență asupra duratei de viață este presiunea de umflare. La viteze normale, rularea pneurilor la 20% sub presiunea recomandată reduce kilometrajul cu pneuri cu 16% și kilometrajul cu 2%. Anvelopele sunt proiectate să funcționeze la presiuni specifice pe baza sarcinii totale. Pentru a determina presiunea corectă a aerului pentru pneurile dvs., adunați informații cu privire la sarcinile efective pe osie și consultați graficele de sarcină a anvelopelor. Graficele de încărcare standard sunt disponibile online pe site-urile web ale majorității producătorilor de anvelope. Dacă acționați cu viteze mai mari sau mai mici, utilizați formulele enumerate pentru a face ajustările. În general, presiunile trebuie să fie mai mari dacă vehiculul este acționat cu o viteză mai mare.

  1. Stabilirea unui program bun de menținere a presiunii

Presiunea în anvelopele Bridgestone este dificil de întreținut, deoarece pneurile pierd în mod natural aer. Pierderea se poate produce prin capace de supapă sau prin mici perforații. Pentru a rămâne în vârful scurgerii „normale” și pentru a urmări eventualele scurgeri rapide, în mod ideal, anvelopele trebuie verificate o dată pe săptămână de către șoferi sau mecanici.

Un număr din ce în ce mai mare de firme utilizează capace de supapă care facilitează verificarea presiunii și adăugarea de aer fără a îndepărta capacul supapei. Alte firme oferă stimulent șoferilor să verifice presiunile, efectuând controale aleatorii pe vehicule și recompensând șoferii dacă presiunile sunt corecte. Rețineți că modificările de temperatură ambientală vor afecta presiunile anvelopelor. Pentru fiecare scădere a temperaturii  cu 10 grade, presiunea va scădea cu 2 psi . Așadar, în lunile cele mai reci ale anului, anvelopele vor trebui verificate și umflate mai des.

  1. Reduceți viteza maximă

Vitezele mari generează mai multă căldură și accelerează uzura anvelopelor. Datele de la Goodyear arată că, creșterea vitezei autostrăzii de la 55 mph la 75 mph poate reduce kilometrajul total al benzii de rulare cu 20 la sută sau mai mult.

Comments

comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read more:
TRADITIONAL FESTIVAL FOLCLORIC LA TARGU-NEAMT!….

Ca-n fiecare inceput de an, pe 2 ianuarie, la Târgu Neamt se desfasoara sub genericul "Festivalul Obiceiurilor si Traditiilor de...

DIN NOU DESPRE ZODIAC!….

Zilnic vedem pe la majoritatea televiziunile eternul ZODIAC.Unii ,mai interesati,il cauta cu insistenta interpretandu-l in fel si chip,altii par indiferenti...

Retro bikes!

Acum două seri, venind către casă, am auzit un motor de motocicletă. Era un tip la McDrive, călare pe motoretă....

Close