Cum recunostem casele de amanet serioase

Fiecare absolvent de facultate a avut cel putin o restanta in viata lui si fiecare om a facut un drum la casa de amanet. Si eu am fost in trecut si nu mi-a placut aroganta operatoarei, mai ales ca mi-a luat bijuteriile din aur si a calculat dupa indicatoare numai de ea stiute, apoi mi-a prezentat contractul gata intocmit si mi-a aratat locul unde trebuie sa semnez, de parca nu as fi stiut sa citesc…
Mi s-a intamplat sa fiu si refuzata fiindca bijuteriile nu erau din aur de 24 de karate, iar replici care nu-si aveau rostul m-au umilit de fata cu alte persoane.
-Dar ce credeti ca noi facem tranzactii cu orice bijuterii din aur? Daca detii lucruri de valoare te prezinti la casele de amanet, daca nu, nu incurci oamenii degeaba pentru 1 gram sau 2 de aur de cea mai proasta calitate!
Pentru cateva moment am crezut ca operatoarea este si patroana locatiei respective. Pentru mult timp imi era si teama sa ma apropii de vreun ghiseu, oricata nevoie as fi avut! Din cauza ei consideram casele de amanet un subiect tabu pentru mine. Multi dintre cunoscuti mi-au impartasit aceleasi impresii negative si a trebuit sa treaca multa vreme, sa-mi schimb opinia.
In prezent, casa-amanet.com este insa un concept serios si modern de amanetare. Modernizarea consta in simplificarea formalitatilor si in obtinerea urgenta a banilor de care clientul are nevoie,fara deplasari numeroase la ghiseu, dar si in disponibilitatea maxima a operatorilor. Seriozitate inseamna transparenta, adica partenerul sa poata afla raspunsuri financiare la intrebarile care-l framanta de acasa, din fata propriului computer.
Pe site sunt afisate cotatiile pentru aur si pentru argint, dar si dobanda datorata pe zi pentru suma primita in schimbul bijuteriilor. Clientul isi poate calcula singur valoarea obiectelor de pret pe care le detine si afla suma pe care o primeste in schimbul lor, inainte de a face drumul la ghiseul locatiei apropiate de domiciliul sau.
Aplicatiile pentru a afla sumele pe care un client le poate primi din amanetarea bijuteriilor sunt utile si celor care doresc sa-si inventarieze valorile.
Am testat calculatorul pentru urmatoarele valori: 6 grame bijuterii din aur de 18 karate, iar suma obtinuta a fost de 690 lei. Dobanda nesemnificativa de 2,07 lei, pretul a doua paini pe zi, este mai convenabila decat la banca, unde se acorda imprumuturi pentru sume mai mari si pentru perioade extinse de timp, stiut fiind faptul ca un credit cu cat se intinde mai mult, cu atat este mai costisitor.
O persoana care detine 6 grame de aur de 8 karate va primi suma de 288 de lei cu o dobanda zilnica de 0,85 lei.
La casa de amanet prezentata mai sus se primesc bijuterii din aur de 8, 14, 18, 22 si 24 de karate, iar in cazul in care acestea sunt deteriorate sau rupte, prezentati-le cu incredere fiindca operatorii isi trateaza regeste clientii! De asemenea puteti aduce si argintarie si antichitati.
In concluzie, in timp ce banca va impune conditii, casa de amanet serioasa se pliaza pe cererile dumneavoastra, adica puteti amaneta valorile, dar le puteti si vinde.

Comments

comments

Add a Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.