Cum să îți albesti dinții, rapid și simplu, la tine acasă

Ce au în comun vedetele de cinema, prezentatorii TV și alte persoane publice? Dinții deosebit de albi! Nu au pete, decolorări și niciun fel de deformări. Cum de au toți dantura perfectă? Unii o moștenesc genetic, alții o obțin după multe vizite la stomatolog sau respectând cu strictețe sfaturile specialiștilor.   

În ultimii ani, a avut loc o creștere bruscă a pastelor de albire a dinților, a tratamentelor de albire și a kiturilor de albire dentară. Cercetătorii de pe piață cred că această obsesie nu este un rezultat al preocupărilor privind sănătatea, ci o obsesie pentru o imagine perfectă, că în reviste.  

 Pentru a menține dinții albi, trebuie să spui adio produselor alimentare care îți pot deteriora dinții: ceai, cafea, băuturi carbogazoase, băuturi alcoolice. Și desigur, să nu te apuci sau să renunți la fumat, dacă ai acest viciu deja. Un lucru mai puțin știut este că periajul dinților realizat imediat după masă nu este indicat deoarece slăbește smalțul dinților; se recomandă să aștepți cel puțin 30 minute după masă.  

Cum să îți albesti dinții, rapid și simplu, la tine acasă:

  1. Praf de copt – Se amestecă foarte puțin bicarbonat de sodiu cu apă și se toarnă peste periuța de dinți înainte de a începe să curățați dinții. Sau aplicați puțin bicarbonat de sodiu folosind vârful degetului arătător și lăsați-l să acționeze timp de aproximativ 1 minut. Bicarbonatul de sodiu poate face minuni pentru dinții tăi, dar mare grijă la excese, pentru că acesta poate eroda smalțul.
  2. Peeling cu fructe – frecați dinții cu interiorul unei coji de banană sau de portocală. Coaja este bogată în magneziu, mangan și potasiu, care reîncarcă smalțul dinților. Periați-vă dinții câteva minute mai târziu. Procedura se efectuează de două ori pe săptămână.
  3. 3. Oțet de mere – Frecați dinții cu oțet de mere, clătiți bine și repetați la câteva zile pentru a obține acel zâmbet alb-strălucitor.
  4. Cărbunele medicinal, pe care-l găsim în orice farmacie, sub formă de tablete sau capsule, folosit în mod obișnuit pentru indigestie, este și un tratament eficient de albire a dinților. Se pune puțin praf pe periuța și se periază dinții timp de 3-5 minute. Procedura se efectuează doar o dată pe săptămână!
  5. Periaj și ață dentară – Periați dinții de două ori pe zi, dimineața, imediat ce vă treziți și seara, înainte de culcare. Durata optimă pentru periatul dinților este de 2 minute. Ața dentară înlătură resturile alimentare dintre dinți, eliminând astfel placa bacteriană.

În cazuri extreme, în care dinții sunt foarte galbeni și aveți depuneri de tartru la nivelul marginii gingivale cât și subgingival, tratamentele profesionale de albire sunt singurele care asigură rezultate notabile. Acestea pot consta în: detartraj cu ultrasunete, periaj profesional, air flow cu bicarbonat. În orice caz, controlul stomatologic este recomandat o dată la șase luni. Medicul dentist poate descoperi semne incipiente ale apariției cariilor, care nu provoacă semne vizibile decât atunci când ajung în faze mai avansate, poate efectua un detartraj complet urmat de un periaj profesional, care elimină petele de pe dinți și coloratiile de pe suprafață dinților.  

Comments

comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read more:
Hotelul New Lebada Resort din Delta Dunarii, locul in care inveti resocializarea

Sunt cateva saptamani bune de cand oamenii stau in casa cu familiile lor si au pierdut abilitatile de socializare. Am...

ISTORIA SECRETA – ULTIMUL EPISOD

Astazi vom depana impreuna ultimul episod dintr-o istorie plina de evenimente, unele traite iar altele aflate, toate inscrise in anii...

Cele mai epice ghete create vreodată!

Una dintre maniile mele sunt ghetele. Ghetele și ceasurile. Dacă m-ai lăsa un an într-un magazin de ghete și ceasuri,...

Close