Cum sa maximizezi durata de viata a anvelopelor

La fel ce orice piesa de pe masina, anvelopele au o durata de viata finita timp in care pot fi folosite in siguranta si cu o performanta ridicata. Fiecare profil de anvelopa are la baza benzii de rulare o serie de blocuri de cauciuc care sunt denumiti clasic, martori de uzura. Cand banda de rulare ajunge la acel prag al martorilor, este cazul sa montati anvelope noi pe masina. Indiferent insa de ce tip de profil alegeti, anvelope ieftine sau premium, fiecare cauciuc are o durata de viata finita care poate fi prelungita si maximizata daca se respecta anumite indicatii.

Recomandarile sunt valabile indiferent de tipul de profil pe care il aveti, anvelope vara sau anvelope iarna, fiind sfaturi universale. Acestea sunt o serie de sfaturi care va vor ajuta sa prelungiti durata de viata a unui set de anvelope auto:

  • permutarea intre axe

Calitatea asfaltului are un impact puternic asupra starii articulatiilor masinii si a sistemului de directie. Datorita gropilor si a drumului puternic denivelat, in timp sistemul de directie poate suferi defectiuni si se ajunge la o stare precara a sistemului de directie si la o uzura neuniforma in timp. De aceea este important sa schimbati anvelopele intre axe si intre stanga si dreapta, pentru a fi siguri ca anvelopele se uzeaza uniform si astfel in timp puteti sa le folositi pana la limita de uzura, fara a fi nevoie sa le schimbati datorita unei uzuri pronuntate doar pe o latura a profilului.

  • tipul de condus

Nu se recomanda sa faceti plecari sau franari bruste, in acest mod uzandu-se cel mai pronuntat nivelul de cauciuc de pe anvelopa. Se recomanda sa aveti un stil de condus preventiv, format din plecari si franari treptate, pentru a prelungi astfel durata de viata a setului de anvelope auto.

  • modul de stocare

Foarte putini soferi acorda atentia cuvenita modului de stocare al anvelopelor. Este foarte important sa nu se stocheze una peste cealalta daca sunt pe janta, pentru ca se va aplica o presiune ridicata asupra primei si astfel poate suferi deformari in timp, in comparatie cu restul de deasupra care nu au presiune asupra lor. Daca sunt jantate, se recomanda sa le depozitati una langa alta, iar daca sunt dejantate, una peste alta.

Prin urmare, exista o serie de practici care pot prelungi durata de viata a unui set de anvelope auto, indiferent ca sunt anvelope ieftine sau de la producatori de top precum Dunlop, Michelin sau Goodyear. Daca sunteti nevoiti sa montati anvelope noi, va recomandam sa optati pentru anvelope online, fiind cea mai sigura si rapida metoda de a achiztiona pneuri. Livrare acasa gratuita si garantie 2 ani.

Comments

comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read more:
Servicii hosting de calitate

Hai să vă spun ceva despre hosting. Având un blog, un site, o lume a ta în mediul on-line, ai...

Mi s-a făcut dor de munte…

Pe zi ce trece urăsc orașul ăsta. Mă sufocă, efectiv mă sufocă. Nu am aer curat, zi de zi aceeași...

În căutarea unui restaurant cu specific italian

Mi-am întâmpinat un prieten venit pentru prima oară în țară. Dincolo de discuțiile avute, a vrut să cunoască viața orașului...

Close