Cum să slăbim?

De când e omul pe lumea asta (de fapt de când e femeia), una din marile întrebări existenţialiste a fost:
Cum să slăbim?
Metode sunt multe. Însă nu toate sunt bune.
Sau, oricât de bune ar fi, tot nu am fi mulţumiţi.

Să luam cele mai concrete 3 cazuri.

Înfometarea.
Vetuţa s-a îngrăşat de când a născut. Nu prea mai poate ieşi afară. Nu că n-ar avea loc pe uşă, Doamne fereşte, ci din cauză că n-o prea mai cuprind hainele. Ca să iei haine noi, pentru noua ta talie, te costă. Dar abia ai născut… Să întreţii un copil în condiţii optime, nu e atât de uşor. Îi trebuie hăinuţe, scutece, pudre, alifii, păpică.
Toate alea costă.
Bun, să zicem că Vetuţa are şi bani de haine noi. Şi timp de ieşit afară când micul Ciprinel plânge după ea.
Dar se vede cu prietenele ei. Care ori îi spun de la obraz “fată te-ai îngrăşat ca poarca”, ori o menajează sarcastic, spunându-i “vai dragă, dar ce bine arăţi acum, aşa mai împlinită”.

Vetuţa nu-i proastă, ştie că e luată-n balon. Hai că prima dată merge, dar apoi să audă iar şi iar aceleaşi remarci răutăcioase prieteneşti, mai bine se lasă păgubaşă.
Ia să nu mai mănânce ea atât. Să facă porţiile la jumătate. Să vezi atunci ce va slăbi.
Numai că dragp Vetuţa, ia aminte de la Spanac, că ştie ce zice.
Nu slăbeşti dacă mânânci mai puţin. Pentru că vei mânca mai puţin orice, dar mai multă pâine. Mult mai multă pâine. Şi dacă renunţi la pâine de tot, găseşti tu ceva să bagi în tine în cantităţi industriale.
Spanacul pe vremuri, slăbise înfiorător. Da, cu metoda înfometării. Dar cum?
Lucram 12 cu 12 la o sală de net.
Ziua dormeam şi mâncam puţin. Iar noaptea, când eram la muncă, nu prea mâncam. Aveam 2 sandvichuri la mine, şi abia puteam să mănânc. De ruşine, noaptea era sala plină de fel de fel de clienţi, şi decât să mănânc de faţă cu ei, mă lipseam. Haleam un sandvich în WC, cum era fumatul în WC în liceu.
Deci depinde de înfometare. Dacă e s-o faci cu cap, poate-ţi iese. Dar e greu. Tu să haleşti o felie de brânză feta şi bărbată-tu să bage-n el cartofi prăjiţi, sarmale, fripturi şi ciorbe de burtă…

Dieta.
De la o vreme, Sorina pusese câteva kilograme pe ea.
Nu mult, dar parcă se voia mai slăbuşă. O cuprindeau hainele, dar obosea mai repede când urca scările până la etajul 3. Toată viaţa ei nu urcase de una singură în lift. De ce s-o facă acum?
Şi zi de zi văzu cum era mai multă în oglindă. Nu cu mult, doar că se vedea.

Aşa că se hotărî să slăbească. Metoda înfometării ştia că nu dă roade. Aşa că se hotărî să ţină regim.
– Dietă, îşi spuse, aia e de mine!

Dar care dietă, fata moşului? Că de la colege afla fel de fel de diete. Ba dietă disociată, 2 săptămâni bagi în tine numai carne, după 2 săptămâni numai fructe, după alte 2 săptămâni numai brânzeturi, api alte 2 săptămâni iar carne, şi tot aşa.
O costa de-i venea rău. plus că-i venea rău de la atâtea fructe, numa mere şi mere… Şi-i făceau o foame merele alea… Ceva de speriat.
Altă dietă găsise pe net. Din 10.000 de diete diferite, o alesese pe cea mai uşoară.
Haleai ce voiai tu. Bine, nu era pofticioasă, dar parcă nici dieta asta nu era bună. Mânca ce voia, dar la gramaj. Dacă sărea cu o frimitură de pâine ori o măslină peste dietă, aia era. Punea pe ea la loc…
Cel mai uşor, când ţii diete d-astea, te duci la un nutriţionist. Îl vezi şi tu, dacă e slab sau atletic e bine. Dacă e vreo grăsună, păi fugi de ea… Aia ce nutriţionist mai e. Adevărul e că trebuie să faci ce zice popa, nu ce face popa…

Pastilele.
– Fată am slăbit 20 de kilograme într-o lună!
– Cum, tu? Cum?
– Am luat pastile de slăbit.
– Lasă fată, că am luat şi eu, vreo 5 feluri diferite. Niciuna n-a fost bună. Şi se mai lăudau şi că-s 100% naturale…
– Nu fată, nu prostii d-alea. Eu am fost la medicul de familie şi mi-a făcut ăla reţetă. Pentru Regenon şi Diane 35.
– Ce-s alea? Pentru slăbit?
– Nu, primul espe pentru diferite, cică ar fi ca un drog, dar nu-i aşa, al doilea e pentru probleme femeieşti. Astea 2 combinate m-au slăbit aşa…

Păi să explice Spanacul… Cea mai mare prostie e asta cu pastilele. Primul este ceva drog, derivat din amfetamine (citii pe kudika) şi da jdemii de reacţii adverse, încât te face din om neom… Iar al doilea e medicament. Ba pe unele femei le îngraşă. Cam asta e cu medicamantele. Cel mai bine e să consultaţi un specialist bun, nu să luaţi naiba ştie ce medicamente după ureche.

Dar pentru că-s flăcău de comitet, vă ajut eu cum să slăbiţi repede, uşor şi cât se poate de natural. Folosiţi ceaiuri de slabit. Sunt foarte bune. Fără chimicale, fără aditivi.
Dar plante. Ceaiuri.

De obicei cea mai simplă metodă e şi cea mai eficientă.
Succes!

Comments

comments

15 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read more:
Live blogging

Se poate! Azi va fi o zi plina de live blogging. Scriu de pe tableta, am net gramada si chef...

Ce înseamnă televiziunea asta…

Adevărat că televiziunea te ajută, ceva de nedescris. Și zic asta deoarece văd că un oarecare, cum era ciobanul Ghiță,...

Prizonieri

De azi apare la cinematografe un film excelent. Prizonieri îi zice. Iar actorul principal e flăcăul ăla din Wolverine, Hugh...

Close