Cum să-ți dublezi memoria RAM în câteva minute – sfat practic

Fiind un flăcău care stă pe computer câte 16 ore pe zi, țin și un browser deschis mai tot timpul ăsta. Și browserul folosit cu preponderență este Chrome. Nu știu cum este la alții, însă la mine, după 5 tab-uri deschise, începe să tragă-n greu, parcă ar urca la deal cu 3 banițe în spinare. Memorie ocupată – 93%. Vreo 7,6 giga.

Și nu înțeleg de ce. Alea 5-6 tab-uri deschise ar ocupa maxim un giga. Plus alte programe, hai să mai zic încă unul. Adică 2 giga. Numai că se ocupă aproape 8. Am scanat după viruși, am dat și cu DDT, cu Verde de Paris, cu fumigene de stadion, nu a folosit la nimic. Tot așa se ocupă memoria, din nimic.

Așa c-am zis să măresc memoria RAM. De la 8 să o duc la 16, cum e acum moda. Peste 30% dintre români au și 32 giga RAM, eu măcar jumate s-o am. Inițial am vrut să folosesc RamDisk și alte aplicații care se laudă că fac din rahat bici. Nu funcționează nimic. Așa că am închis toate tab-urile din Chrome, am redeschis browserul și-a comandat încă 8 giga RAM de aici. Am avut grijă să iau ram identic cu cel vechi. Ca să meargă memoria la frecvența maximă, să nu fie probleme.

Acum am 16 giga ram. Nu mă lăfăi, însă nu mi-a crescut maximul de memorie folosită peste 11 giga. Browser, Photoshop, Fraps, joc pornit. Însă tot e mult. Problema e cu ceva din Chrome. Oricum, cât de curând îmi pun și SSD-ul luat de black friday (nu l-am pus până acum, nu știu dacă mai am liber vreo mufă de curent – având deja 4 HDD-uri). Pun pe el Windowsul și cele câteva programe gen Office, Photoshop, corel and stuff și să vedem câtă memorie se mai ocupă.

Comments

comments

Add a Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.