Cum îți schimbi username de la blog?

Dacă ți-ai făcut blogul folosind un username foarte ușor, de genul admin sau chiar numele blogului, ești o potențială victimă a hackurilor. De exemplu, să folosim un nume fictiv de blog. TitelCiumegul.biz
Titel și-a trecut numele lui ca username. Și-a pus titelciumegul. A pus parolă pe 30 de caractere, să fie sigur că nu i-o sparge nimeni și s-a pus pe scris. Peste ceva vreme, vrând să intre ca de obicei pe blog, i-a dat eroare. Username sau parolă greșite. A încercat de trei ori, cu același rezultat nefavorabil. A selectat “am uitat parola“, a primit un link în mail. A schimbat parola, însă tot nu s-a putut loga pe blog.

Nu se mai folosește bătrânul bruteforce pentru a sparge parolele, acum se schimbp direct username-ul cu Sql Injector. Hackerul a intrat și-n loc de titelciumegul la username, i-a pus hadjihabib007. Așadar, Titel, chit că-și știa bine parola, pe care abia a schimbat-o, nu avea de unde să ghicească ce nume și-a pus haxorul.

Rezolvare?
Se intră în cpanel, în cazul nostru la adresa titelciumegul.biz/cpanel, la Databases, se alege tabul PhpMyAdminphpmyadmin

În partea stângă se dă click pe baza de date, apoi pe wp_users
editusername

Se modifică numele din hadjihabib007 (numele pe care și l-a pus hackerul) într-un nume pe care doar Titel îl va ști. De preferat nu iar titelciumegul… să zicem că-și pune Tit3lkym3gu. Este foarte OK acest username. Apoi se salvează.
changeuserlogin

Pe blog, la Users, la nickname va trece Titel, iar la Display name publicly as va trece tot Titel, nicidecum Tit3lkym3gu (usernamele actual). Acum haxorul nu mai poate intra folosindu-și numele de hadjihabib007, nici de vechiul titelciumegul. Deoarece acum Titel, băiat deștept, are un username pe care doar el îl cunoaște.

Sper să nu treceți niciodată prin așa ceva, însă dacă Doamne ferește vi se întâmplă, veți ști cum să remediați problema. De asemenea, dacă acum aveți trecut admin sau chiar numele blogului la username, folosiți această metodă și schimbați numele în ceva ce doar voi veți ști. Prenumele de fată al mamei de exemplu. Acel username nu va apărea nicăieri, doar voi veți ști de el.
Succes!

Comments

comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read more:
Spanac, prietenul animalelor

După ce îmi făceam mustrări de conştiinţă la capitolul şopârliţa, azi vă arăt ceva ce nu mulţi aţi văzut pe...

DIN NOU, DESPRE LUPTELE DE STRADA!…

Iata, revin(dupa cca doua luni) la un subiect mult discutat si comentat atat de mine cat si de intreaga presa...

Cum să petreci mai mult timp în bucătărie?

Mi-a venit o idee. Bine, se întâmplă o dată pe lună, însă cred că asta e una care se poate...

Close