Cum se face o antireclamă de calitate?

Țin să precizez din start că n-am nimic cu afacerea căreia îi voi face antireclamă.
Nu e neapărat vina acestui brand, cât e vorba despre modul în care-și fac reclamă.
Deja au început să devină agasante mesajele despre “vino la vivasms, să vezi că te umpli de bani” sau fotografiile cu niște euro sau sute de lei și pancarte pe care scrie “Mulțumim vivasms pentru oportunitate“.

Gata! Deja devine enervantă treaba. Cică primești incredibila sumă de 2 euro la înscriere (bani pe care nu i-am văzut nici până acum) și mii de avantaje.
Numai mie mi se pare a fi o schemă Ponzi? Sau na, un sistem MLM pentru mediul online?
Câți mai mulți prieteni care se înscriu, mai mulți bani primești? De ce naiba văd doar poze cu bani și mulțumiri, niciodată un om cu acei bani în mână?
Ba chiar am văzut la unul detaliile bancare. Cum a primit de la vivasms suma de x lei (îmi scapă suma exactă).

Văd de câteva zile c-au apărut poze cu Smiley și Pavel Bartoș, care țin pancarte pe care scrie “le zicem și lor de vivasms?

E chiar pe bune treaba asta? Ăia chiar și-au dat acceptul pentru campania asta? Și dacă da, oare câți bani or fi primit? Căci presupun că una e să fii Gigel Anițoaiei din Bacău și să ai 200 de prieteni pe facebook (din care 3 reali), alta e să fii Smiley cu 10.000 de prieteni (vreo 100 reali din lumea mass-media).
Deci clar Smiley câștigă mai mult la asta decât Gigel. Una e să-ți zică Gigel sări în apă, alta e să ți-o zică Smiley, în costum de scafandru.
Culmea e că la căutări pe google, nu găsesc poza cu Smiley cu pancarta cu vivasms. Deci am impresia că e pancartă photoshopată, de la Românii au talent, când avea scris “fără cuvinte” sau “mamăăăă, ăsta da talent!Ceea ce nu mi se pare deloc OK!. Am găsit în schimb poza asta cu Buzdugan și Morar. (Poza copiată de aici)
ZU-VIVASMS

M-am înscris și eu la vivasms, nu mint. Însă când am văzut că e același sistem MLM de rahat (pe care-l are și Herbalife și Zepter), mi-am băgat picioarele și n-am mai intrat pe sute. Cică te plătesc la câte mesaje primești pe zi. Coane, dacă vă dau un număr, puteți să băgați și SMSBomber pe numărul ăla, că nu mă supăr.

Înțeleg ideea din spatele afecerii ăsteia. Își crează o bază de date de 2-3 milioane de oameni. Care toți vor primi mesaj de la firma X cu “super ofertă. Acest aspirator la doar 99 lei!“. Din ăia 3 milioane de inși, se vor găsi 100.00 să cumpere aspiratorul de 99 lei.
Firma X câștigă 990.000 lei, din care dă mai departe către vivasms, cele 20 de procente pentru reclamă (numere scoase din burtă).
Am zis, înțeleg marketingul lor. Nu-i costă mai nimic să-și facă rost de acea bază de date. Dacă alegeau să-și facă reclamă în mass-media cheltuielile erau uriașe. Așa că dă lumea linkuri pe facebook, e OK. Din 300 de prieteni virtuali, 10-20 se apucă să se înscrie și ei. Și uite așa ajungem la cele 3 milioane de numere de telefon de care am zis.
Sunt de acord cu asta, au găsit metoda de-a face ceva cu bani puțini.
Însă când primesc câte 10 mesaje cu vivasms, deja devine al naibii de enervant. Gata nene! S-a găsit modalitatea în care lumea nu va mai munci deloc, vor stea să-și dea linkul de refferer pe rețelele de socializare.
Lasă bă, că din 300 de prieteni, 20 se bagă, 20 mă blochează. Dar cei 20 vor da mai departe la prietenii lor, care vor da mai departe și eu câștig o groază de bani.
Adică cei 850 de lei (dacă nu mă înșel) despre care se tot vorbește.

Evident, acum mi-am pus în cap o groază de simpatizanți ai acestei scheme. Și știu că nu voi avea niciodată vreo legătură cu vivasms sau cu vreunul din partenerii lor de afaceri. Am riscat, dar simțeam că turbam dacă nu scriam asta. Și ca un heads-up pentru cei care dețin vivasms. Aveți grijă ce poze contrafăcute pun flăcăii care vă fac reclamă. Nu știți când se trezește un Bartoș sau un Morar să vă dea în judecată pentru că le-au fost folosite fotografiile în niște reclame, fără ca ei să aibă ideee. Mare atenție, că nu-i de glumit!

Și hai să vă arăt cum se face antireclama de care am zis. (Poza luată de aici)
MIHAI-ZAMFIROIU

Și iată varianta proprie și personală!
sms

Acest post este un pamflet și va trebui tratat ca atare!

Comments

comments

33 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read more:
Johhny Bravo a fost descoperit!

Îl țineți minte pe Johnny Bravo, cel care ne-a încântat copilăria cu tâmpniile lui? În caz că v-ați întrebat dacă...

Mă dau cu drona!

Vă spuneam mai demult că m-am apucat de RC. Am fost la un drum cu masinuta teleghidata, însă apoi vremea...

Distracție și voie bună cu Vodafone și iPhone 6!

Manafu a avut amabilitatea să mă cheme la un eveniment mișto. Acela al aducerii în Romania a lui iPhone 6...

Close