CUM  VA MENTINETI SILUETA IN PERIOADA SARBATORILOR!…

Zilele de Crăciun(pe terminate) cat si cele ce vor veni de An Nou,sunt in deobste sau…prin traditie(?) cu mese bogate și în care principala activitate este mâncatul. Și mai toată lumea constată, la finalul lor, că s-a îngrășat.Ce e de facut?Este obsesiva intrebare,la moda,mai ales in randul doamnelor.De la tinerete si pan’la batranete(mai putin).Iata acum,cateva trucuri:

-Folosește uleiurile potrivite
Uleiul de floarea soarelui nu e singurul de pe planetă. Pentru salate, mult mai bun, mai gustos, mai sănătos și mai nutritiv este cel de măsline extravirgin.La gătit, este foarte important să folosiți uleiuri rezistente la ardere. Folosindu-le pe cele care nu au această calitate, mâncarea prăjită poate deveni chiar toxică. Ideale sunt cele exotice, de cocos, palmier dar mai merg folosite și cel de rapiță sau de măsline.

– Făină integrală în loc de albă
Cea albă, ca și mălaiul, au încărcătură glicemică foarte mare. E bine să folosiți variantele integrale, pe cele din alte cereale decât grâu sau porumb sau, dacă nu puteți renunța la ele, amestecați-le cu hrișcă.

– Înlocuitorii sănătoși și dietetici pentru zahăr
Zahărul este una dintre cele mai mari probleme din alimentație. Iar înlocuitorii sintetici nu sunt nici ei mai buni. Eu una nu-i folosesc și nici nu-i recomand.

– Gătește cât mai simplu
Simplitatea este cheia unei siluete frumoase și a unei diete cât mai sănătoase. Faceți mâncăruri cât mai simple, fără sosuri complicate și renunțați la ideea proastă de felul 1, felul 2 și desert la aceeași masă. Așteptați 2 ore între ele. Mâncați un singur fel de mâncare. Iar când gătiți sau alegeți garnitura și salata, încercați să evitați pe cât posibil combinațiile proaste de alimente.

-Carnea de porc să fie cât mai slabă și pune-i alături salată
Am zis acum despre porc fiindcă vine Crăciunul dar este regulă valabilă pentru orice fel de carne. Nu porcul în sine îngrașă sau crește nivelul colesterolului rău ci grăsimea sa. Deci poți mânca liniștit(ă) și carne de porc dacă este slabă. Ba chiar îngrașă mai puțin decât multe alte -plus, mănâncă proteinele împreună cu salată pentru că aceasta favorizează digestia lor.

– Folosește condimente
Desigur cele naturale. Piper sau, mai ales, ardei iute și derivatele. Sunt surse excelente de antioxidanți și au compuși care stimulează arderile metabolice, deci de grăsimi.

– Alimentele minune
Există o serie de alimente foarte sănătoase și care, în plus, mai și ajută la arderea grăsimilor și intensifică procesele metabolice.

-Ca notă generală, însă, e bine să evitați pe cât puteți prăjelile.

Toate cele de mai sus,sa le ziz, trucuri ,au fost si va sunt oferite de catre doamna Andreea Sava,prin intermediul net-ului.In ce ma priveste,sunt curios(dar imposibil de aflat)care vor fi si rezultatele in urma aplicarii in practica a acestora(a trucurilor).Deocamdata,tuturor:Sarbatori cu bine si cu sanatate!LA MULTI ANI!…

Marc Ciubotaru

Comments

comments

Add a Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.