Curiozitati despre… “cantarire”!

Vorba asta de duh, cu “cantarirea” a spus-o bunica-meu intr-o zi, la o masa intinsa. Cantarirea inseamna mai pe romaneste, defecarea. Nepoata-mea, fiind pe la vreo 5-6 ani, nu statea cuminte la masa. Ba punea picioarele pe scaun, ba se ridica de la masa sa alerge dupa caine, ce vrei, ca orice copil.
Si bunica-meu, nefiind lasat sa manance in liniste, dupa ce i-a zis de vreo cateva ori sa stea potolita (fara vreun efect, evident), a scos vorba de duh:
– Ma fata, daca nu stai potolita la sfanta masa, iti dau una de te… de te cantaresti pe tine!

Ca n-am putut sa zica la masa, “iti dau una de te c**i pe tine“.

Si de atunci a ramas vorba asta la noi in neam. Te duci la WC pentru treaba mare? Te cantaresti. Si ca tot am inteles-o pe asta, hai sa vedem niste ciudatenii apropos de cantarire.

O vorba romaneasca spune ca avem telefoane de sute de euro si WC-ul in fundul curtii. Din pacate, cam asa este. La sate, peste 99% dintre gospodarii au WC-ul din lemn, peste o groapa mare. Groapa care se astupa dupa umplere si se sapa alta la cativa metri de ea. Se muta coliba de lemn pe noul loc si tot asa. Si o data la cativa ani, trebuie sapata o noua groapa…

Evidente ale primelor toalete s-au descoperit in Pakistan, datand de prin 2800 i.e.n. Acestea erau construite in zidurile caselor, fiind prevazute cu tot cu canale colectoare. Tot in Pakistan s-au descoperit si primele toalete care foloseau apa pentru a curata urmele “cantaririi“. Inutil sa mai spunem ca aceste toalete erau doar la casele celor mai mari ai vremii, nefiind la inde…fundul oricarui cetatean.

Romanii au construit toaletele in interiorul bailor publice. Asezate in rand, erau facute in asa fel incat apa sa curete dupa folosirea acestora. De asemenea, erau construite ca niste caune fara fund, adica forma actuala a toaletelor moderne.

Iar ca o curiozitate, stiati care e cea mai buna pozitie de “cantarire“? Nicidecum cea sezand, cu care ne-am obisnuit. Cea mai buna pozitie est cea de “stat pe vine“.

Comments

comments

One Comment

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read more:
Ce faci când placa video se încălzește excesiv?

Actuala mea placă video, un Palit 760 GTX vine cu un sistem de răcire vai de el. Un ventilator mititel....

Despre vremuri de demult apuse

Ce frumos era pe vremuri când ne strângeam toți la internet să jucăm în rețea Counter Strike. Mulți dintre noi...

Te înșeală nevasta?

Uite o temă interesantă. Și veche de când lumea. Te înșeală nevasta? Abia am venit de la Gică. Supărat nevoie...

Close