Dă-ți copilul la sport, cu școala ne-am lămurit cum e!

În ritmul în care mergem, vom ajunge în 10-20 de ani să fim o țară de fotbaliști. Care se tot chinuie să apuce și ei ciolanul, dacă-i lăsat nea Piți la conducere.
Școala vedem și noi cum e. Că de 14 ani încoace s-a cam dus dracului învățământul. Perle de la Bac. Exista asemenea rubrică în mass-media înainte de 2000? Mă îndoiesc. Așa că, părinți, puneți mâna și dați copiii la sport.

Atletism? Nu, se câștigă puțin și nu aveți șanse în fața negrișorilor de prin Kenia la rezistență, Jamaica și America la viteză.
Înot? Nu avem bazine olimpice, s-au dărâmat în 95 ca să se vândă terenul lui Mustafa Alibaba, magnat turc, în țara lui muritor de foame, aici cu 100 de dolari și-a făcut imperiu.

Ce-a mai rămas? Forbalul băi. Ăla e baza. Și la fete gimnastica. Orice fetiță se visează Nadia Comăneci. Asta până ajunge la liceu și își deplânge soarta că și-a ratat cariera de gimnastă, printre sticlele de vodcă și liniuțele de praf stelar.

Fotbalul rămâne baza. Asta pentru că mulți băieței vor să ajungă pe urmele lui Hagi. Sau Mutu, mai nou. Sunt prea mici, n-au auzit ei de Balaci, de Dobrin… Sunt destule cluburi de fotbal, școli de fotbal, terenuri și miniterenuri. De exemplu, miniterenurile de fotbal au început să aibă mare succes acum. Foarte bine, să facă mișcare, dacă tot nu le e gândul la carte. Măcar să alerge după mingea aia, să lase șaorma și chipsurile.

https://www.flickr.com/photos/127453072@N06/15192894477/

Însă să nu vă plângeți când odrasla dvs. va da chix și la sport. În primul rând îi trebuie talent. De exemplu, eu n-am talent la fotbal. Dă-mi mie o minge să driblez, să dau gol… Mă împiedic în ea și cel mult o șutez prin plopi.
Așa și cu copiii. După talent îi mai trebuiesc și bani. să se ducă la antrenamente, la pădure, în nuș ce oraș. Bani pe care tot părinții trebuie să-i dea. La 12 ani n-ai banii tăi decât dacă furi. Și ăla e un sport, trebuie să fii iute de picior când fugi cu vreo poșetă în brațe!

Comments

comments

6 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.