Dacă ești bugetar, te iau corporatiștii la p…ă!
|N-am văzut prostie mai mare ca asta. Cum auzi că lucrează unul la stat, că e bugetar, cum îți bagi organu-n morții lui. Că vezi, dragă Doamne, din cauza lui nu ai tu salariu mare la corporație sau patron.
Hai sictir. E o diferență între politicienii care ne conduc și bugetari. Nu iei automat salariu de miliarde dacă ești bugetar. Ne uităm la doctori și profesori, că deh, mulți au boală pe ăștia.
– Nenorociții din educație și sănătate trăiesc pe banii noștri, ca să nu ne bage-n seamă când ajungem la spital.
Dacă doctorii aveau salarii bune nu mai plecau prin alte țări, unde să profeseze pe un salariu decent. Și ca să nu vorbim doar de doctori, cât credeți că are salariu o infirmieră? În niciun caz nu sare de minimul pe economie. Și tare-aș vrea să-l văd eu pe ăla cu gura mare că face treaba unei infirmiere o lună încheiată. Să strângă cearșafurile pline de fecale. Pe 1025 lei și ăia impozabili, deci vreo 900 în mână.
Vă spun eu, nu există unul să vrea să facă munca asta. Însă, nu-i așa, e mai lesne să-i f..m în gură pe cei ce lucrează la stat, că toți banii se duc la ei, că d-aia plătim noi taxe, ca să se îmbuibe bugetarii.
Da, înțeleg ura contra mai-marilor care, pe linie de pardit, ajung în funcții de cpnducere a unui minister, întreprindere sau spital de stat. Ăia de au 6-7 mii de euro salariu pe lună, plus decontat benzină, plus vacanțe în insule exotice. Însă cam mult să bagi toți bugetarii în oala cu lichele ce au funcții înalte în stat.
Ca să înţelegi “ura” asta a angajatului la privat, pe ăia de primesc banii de la bugetul de stat, mai întâi trebuie să lucrezi o vreme bună la privat. După care, înţelegi. Mai ales, acum, în 2017. Altfel, stai şi te miri “online” că “de ce aşa ură?”.
În altă ordine de idei, bugetarii nemulţumiţi sunt invitaţi cu mare drag să lucreze la privat. Să vadă şi ei cum e “pe plantaţie” … Fără bonuri de masă, fără 1000000 de sporuri, fără zile libere prelungite, fără sărbători legale, fără toate zilele de concediu legal, cu ore suplimentare neplătite şi … multe alte “facilităţi’,… aşea, ca la privat.
Iar dacă vrei vreo mărire de salariu… şeful zice că sunt alţii 100 care aşteaptă la uşă. Nu sindicate, nu proteste şi greve, nu spăgi, nu frecat duda la locul de muncă.
N-am lucrat la stat niciodată. numa la patron, pe plantație, sau cum vrei să-i zici. Ba chiar am lucrat și la negru, în anii de glorie 99-2004.
Și eu care am 15 ani în câmpul muncii, nelucrând la stat niciodată, mă întreb de ce atâta ură.
Auzit tu la cineva, că dacă n-ar fi fost bugetarii, ce bine ar fi fost.
Că, nu-i așa, bugetarii îs de vină pentru căcătul din țara asta.
Nu-i vorba că “dacă n-ar fi fost bugetarii“, au şi ei rolul lor în societate… ori, în funcţionarea instituţiilor statului, dacă vrei. Una dintre marile frustrări alea angajatului la privat este discrepanţa extrem de mare între drepturile/beneficiile pe care le are un bugetar şi drepturile/beneficiile mult mai puţine pe care le are angajatul la privat. Ţin să-ţi spun că, o perioadă am lucrat şi la stat, am văzut cum e şi acolo. De asemenea, am inclusiv vreo câteva rubedenii ce (încă) lucrează la stat… Până la ora 09.00 n-ai ce le bate la uşă la birou, că-şi beau cafeaua. Apoi, pe la vreo 12.00 merg să-şi facă cumpărăturile pt. acasă –
asta până pe la vreo 14.00. Salariul îl are de vreo 1400 RON, dar mai ia încă vreo 1600 sporuri şi alte bălării?! WTF???
Iar toate astea, în timp ce la mine pe plantaţie, la privat, patronul tocmai ce-a redus din posturi, pe motiv de taxe, impozite şi biruri mărite de către stat! Adică, oameni mai puţini în firmă. Ghici ce? Treaba de făcut e tot aia! Rămâne să facem noi şi treaba celor care-au plecat. Pentru că taxe, impozite şi biruri tot mai mari pe spatele privatului.
Nevasta-mea se trezeste la 5 dinineata ca la 7 sa fie la munca. Doarme 6 ore pe noapte, cand ar trebui sa doarma minim 8.
La 7 tre sa fie la spital. Ca deh, e spital si pacientii vin de la 7. Cu toate ca ea nu are legatura cu pacientii. Zilele libere pe care le are de la stat, ghici ce. Le recupereaza. In fiecare zi cate o ora, sau sta sambata la munca, zi lumina.
Joi au lucrat ai au avut liber vineri si luni, la fel ca mine, care-s la patron. Atata ca eu nu trebuie sa recuperez ziua de vineri, ca ea.
Vad ca tu esti mai mult nemultumit ca patronul nu iti ofera aceleasi beneficii ca la stat. De acord cu tine, ziua libera de la stat tre sa fie libera si la patron. Dar nu ai ce face. Decat sa te angajezi la stat
Numa’ acuma de vreo o săptămână şi ceva, ce-au fost nişte sărbători “oficiale”. Joi, de 1 iunie, bugetarii au fost liberi. Luni, iarăşi. Ce-au făcut bugetarii? Au “sărit” şi peste ziua de vineri (2 iunie), şi-au luat mini-vacanţă, de joi (inclusiv) până marţi.
Privaţii? Au băgat pe plantaţie ca negrii…