Daca joci la pariuri sportive, ai grija sa nu-ti pierzi echilibrul

Jocurile de noroc sunt in general asociate cu pierderi consistente de bani, fiind considerate de unii un viciu puternic. Cele mai populare astfel de jocuri sunt in prezent pariurile sportive, disponibile atat offline (agentii stradale) cat si online (case de pariuri licentiate pentru jocuri la distanta). Adevarul este ca probabil fiecare dintre noi cunoaste persoane care joaca mai rar sau mai des la pariuri sportive, iar acestea sunt persoane “normale”, care privesc jocul doar ca o forma de divertisment si care nu ajung sa piarda mai mult decat limitele propuse.

Aceasta este de fapt atitudinea corecta in domeniu: orice joc de noroc, inclusiv pariurile, trebuie privit exclusiv ca o forma de divertisment. Cand pariezi o suma de bani (de preferat sa fie cat mai mica, eventual corelata cu veniturile tale), trebuie sa o consideri deja un cost platit pentru distractie. Mai departe, daca vei avea noroc (si inspiratie), cu atat mai bine. Probabil ca ai sanse de castig mai mai decat la jocurile de loterie, insa tot norocul este cel care face diferenta.

Trebuie sa-ti pastrezi mereu echilibrul, sa nu depasesti o anumita suma jucata lunar. Priveste in ansamblu si gandeste-te bine ce cost poti aloca pentru distractie. Pariurile sportive online sunt alese de obicei pentru adrenalina pe care o implica, mai ales daca sunt urmarite meciuri live la TV sau pe internet. Ca jucator, ai o miza directa sa fii interesat intr-un anumit rezultat.

Dincolo de pasiune, poti primi si tu ceea ce primesc jucatorii cand castiga un meci: niste bani 🙂 Este adevarat, probabil tu vei primi mult mai putin, insa nici munca nu se compara. Altfel, am juca toti la pariuri si atat. Se spune ca este de preferat sa te gandesti la castigul din jocuri de noroc ca la un bonus. Te-ai distrat? Perfect. Din cand in cand, mai primesti si niste bani. Dar nu exista nicio garantie in acest sens.

Unele case de pariuri online au investit tocmai in software care sa determine momentele in care jucatorii incep sa-si piarda echilibrul: de exemplu cand incep sa parieze sume mari si sa piarda sume mari. Conform eticii in domeniu, in astfel de cazuri trebuie intervenit rapid. De fapt, nicio agentie de pariuri nu isi doreste sa creeze drame, sa aiba jucatori care sa piarda niste sume mari si apoi, evident, sa renunte (cu ajutor profesionist sau nu). Orice casa de pariuri prefera jucatorii care aleg jocul ca o forma de divertisment si care pariaza suma decente in mod regulat, pe evenimetele sportive preferate.

Sa nu uitam ca jocurile de acest gen sunt dedicate exclusiv celor cu varsta de minim 18 ani. Daca joci si iti pierzi echilibrul, cere rapid ajutorul – casei de pariuri si mai ales celor apropiati. Pe internet gasesti nu doar ponturi pariuri, ci si sfaturi pentru “o viata echilibrata” in acest domeniu al jocurilor de noroc.

Comments

comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.