Dallas Buyers Club

Dallas Buyers Club prezinta povestea lui Ron Woodroff (interpretat de Matthew McConaughey – care a slăbit 20 de kilograme pentru rol), un electrician texan care este diagnosticat cu HIV pozitiv in 1985 si caruia i se spune ca mai are de trait 30 de zile.

In urma vestii primite, Ron se transforma din cowboy-ul homofob care traia de pe o zi pe alta intr-un adevarat luptator pentru propria viata si pentru a altor persoane infectate cu HIV. El incepe sa se documenteze despre tratamente autorizate, care nu se gasesc in Statele Unite si pleaca in Mexic sa le obtina.
Le aduce ilegal in America si incepe sa trateze alti pacienti cu ele, impreuna cu transexualul Rayon, interpretat de Jared Leto. Incercand sa ocoleasca sanctiunile guvernamentale impotriva traficului de medicamente neautorizate, cei doi infiinteaza Dallas Buyers Club, ai caror membri (bolnavi de SIDA, ca si ei) platesc o taxa lunara de 400 de dolari pentru a avea medicamentele pe care si le doresc.
dallas-buyers-club
Provocand comunitatea stiintifica si medicala care doreste sa trateze pacientii cu AZT, un medicament care este intr-un stadiu de testare si care are foarte multe efecte negative, Ron si Rayon trec printr-o serie de peripetii in care sunt ajutati de medicul Eve Saks, interpretata de Jennifer Garner. Spre deosebire de AZT, tratamentele propuse de Ron si Rayon sunt in mare parte compuse din complexe de vitamine ce intaresc sistemul imunitar.

Dallas Buyers Club este exemplul perfect de schimbare a unui homofob pandit de moarte. Filmul se axeaza pe evolutia lui Ron, curajul si determinarea acestuia fiind pe deplin credibile datorita interpretarii exceptionale a lui Matthew McConaughey, care evolueaza surprinzator de la rolurile din Failure to Launch sau Ghosts of Girlfriends Past, la Mud si Dallas Buyers Club.
Filmul are caracter moralizator si are ca scop initierea oricaruia dintre noi in privinta suferintei fizice si psihice provocate de SIDA, ceea ce pentru multi inseamna deja o sentinta pe viata.
Fiind o ecranizare reusita a vietii lui Ron Woodroof, o drama frumoasa, filmul preda o lectie despre onoare, prietenie si loialitate.
Il puteti vedea in cinematografe de maine, 7 martie 2014, mulțumită RoImage 2000.

Articol scris de Ema.

Comments

comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read more:
Primii câștigători sunt:

A venit timpul să anunț primii câștigători ai concursului cu folii de protecție. Aceștia sunt: Paola Ivan - 100 lei;...

Mai e timp?

Printre atâtea știri care mai de care mai tâmpite, ne întrebăm dacă mai e timp. Mai e timp de noi?...

Ministru mă fac!

Observ că poporul vrea să schimbe politicul din ţară. Perfect, şi eu vreau. Dar ne lovim de īntrebarea "pe cine...

Close