Dau faliment băncile din România?

Văd că se închid din ce în ce mai multe filiale ale băncilor. La Diham aveam o filială Raiffeisen, s-a închis acum vreo 2 luni. La Costin Georgian există altă filială, care se va închide cât de curând. Rămâne cea de la Morarilor, la secția 9. Și cea de la piața Delfinului se va închide. La fel și First Bank, lângă ea, au pus lacătul pe ușă. Vis a vis, lângă un punct Vodafona, era, până nu demult, o Banca Transilvania. Acum e loc liber și acolo.

Am întrebat dacă dau băncile faliment.
– A, nu, cum așa, doar se închide filiala aceasta.
– Și aia de acolo, ailaltă de dincolo, închideți vreo 3 filiale în 2 km pătrați.
– Nu, nu dăm faliment,
mă asigură ea zâmbind.
– Râzi degeaba duduie, vă pierdeți locul de muncă, nu bagă în filiala aia care rămâne deschisă ăncă 30 de inși de la alte 3 filiale închise.

A tăcut, tot cu zâmbetul ăla tâmp, de superioritate pe buze.

Și mă întreb dacă dau faliment băncile sau își restrâng activitatea, fiind împinse de “avântul tehnologic“, multe tranzacții fiind făcute on-line. Nu are cine să-mi răspundă. Nimeni nu știe, sunt doar speculații, la care nu avem niciun răspuns clar. Între timp, totul merge bine în țară, avem salarii la nivel european, autostrăzi largi, nu există atâtea mașini ca să le folosească, se ridică bloc lângă bloc, la cișmele curge lapte, e raiul pe pâmânt.

Și unii ziceau de ceva vreme în urmă că vine o nouă criză și ne culcă la pământ. Nu știm ce va fi, stăm cu nasul în telefoane cu mii de rami, pe Facebook și rețele de socializare, ne zbatem pentru “corectitudinea politică” dar nu știm să batem un cui sau să ne coasem un nasture.

Comments

comments

Add a Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.