De-as fi pentru o zi ministrul energiei…

De-a lungul timpului, pe scaunele puterii s-au perindat oameni din ce in ce mai cu putina carte si cultura generala. Nu intru in detalii, e de ajuns sa ne uitam la ce ministri puscariabili avem si ne dam seama cat suntem de tampiti, la nivel de conducere. Nu ca restul populatiei ar plesni de glagorie.

Nu cred ca mi-as dori sa fiu presedinte, nici macar pentru o zi. Din ce-am vazut, presedintele nu are abosut nicio putere in stat. Puterea actuala este Guvernul, o formatiune de lichele de care nu mai scapam.

Insa mi-as dori sa fiu pentru o zi ministrul agriculturii (am mai spus-o in cateva randuri de ce), si mai nou, ministrul energiei. Actualmente functia este ocupata de un anume Anton Anton. “Ala cu cimentul“, dupa cum spunea un vechi (dar bun) banc.

Am vazut o emisiune despre orasul Malmo. Suedezii au reusit ceva extraordinar. Intregi cladiri “imbracate” in panouri solare. Cladiri intregi care nu au nevoie de energia din sistem, fiind, pe timpul zili, alimentate direct de la razele soarelui. Iar pe timpul noptii, luminile de veghe sunt alimentate tot de energia solara, stocata in timpul zilei. Repet, e vorba de cladiri intregi, nu de una. Sursa.

Desigur, visez nave spatiale. In romania inca mai avem WC in fundul curtii si cand se contruieste o toaleta “moderna” intr-o scoala, vine primarul si taie pamblica, in uralele gurii-casca. Jenant. 

Ca si ministrul energiei, as pune la cale sa se utilizeze panourile solare pe toate cladirile inalte din orase. Bani sunt, mai ales ca a ajuns un metru patrat de panou solar mai ieftin de 50 de centi. Si uite asa s-ar rezolva problema facturilor de energie. Daca o cladire se poate autosustine pe timp de vara, energia astfel salvata va putea fi folosita in satele si comunele care inca traiesc in Evul Mediu, luminand locuintele cu lumanarea sau lanterna.

Si-mi dau seama, pe zi ce trece de un crud adevar. Nu ca nu exista bani sa se faca ceva in tara asta, ci efectiv, NU SE VREA! Imposibili ca in aproape 30 de ani de la “revolutie” sa nu fim in stare sa facem 500 de km de autostrada. Sa nu facem o parcare etajata (noi ca stat) – nu stiu cea de la Universitate daca e facuta de stat sau vreun particular. 

 

Comments

comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read more:
Efectele nocive ale… alăptatului!

Despre efectele nocive ale alăptatului, direct de la... botul calului! Tânăra soție îi trimite de la spital o telegramă soțului:...

LA VÂRSTĂ SENECTUŢII!….

Va ofer spre meditaţie şi spre luare -aminte, un mesaj considerat extrem de folositor celor dintre noi care se află...

Despre motociclete

În anii 40, aceste motociclete erau considerate arme. Deoarece le aveau în principal nemţii. Şi făceau un zgomot infernal, speriind...

Close