De ce a ajuns Grecia în situația actuală?

Dacă vă întrebați unde a fost problema Greciei, citiți mai jos. Grecii, de 2000 de ani nu au produs NIMIC! S-au mulțumit cu cele 5 tone de portocale exportate, cu cele 3 tone de măsline și evident, din turism și pescuit.
– Are marea pește, păpăm peștică cu măsline și portocale, banu’ vine de clientul care stă pe plajă, treaba merge de minune.

Însă treaba a mers cât a mers, apoi a stagnat, iar acum se duce dracului. De ce?
Păi să vedem. În ultimii ani, Bulgaria și Turcia au luat peste 60% dintre turiștii Greciei. Cazare mai bună, mâncare pe alese, precum și prețuri mult mai mici. Ce tâmpit e ăla să dea 300 euro de persoană pentru 5 nopți, doar cu micul dejun? Cu 180 de euro se duce în Bulgaria la all-inclusive. Și cu 120 de euro de-i mai rămâne, își cam face toate poftele. Și aici vorbesc din propria experiență. Cu 100 euro mi-am cam permis orice. Sucuri, șaorme, șlapi, șapcă personalizată, pizza etc.

Da, e frumos la greci. Apa e mai clară, e mai cald, însă prețurile, cam măricele. Nu-mi convine să dau 3 euro pe-o sticlă de bere la jumate. Nici 4 euro pe un pachet de țigări. Iau berea cu 1,8 euro de la bulgari. Unde Marea Neagră e mult mai curată ca la noi, deoarece bulgarii au înțeles că turiștilor nu le place să pută a alge, ceea ce românii ori n-au înțeles, ori nu le pasă. Și sincer, dacă vom continua pe linia cu “lasă bă că merge așa“, cei 10.000 de turiști europeni de ne calcă litoralul se vor duce la bulgari. Sau, la turci. Am văzut niște oferte la turcaleți de nu-ți vine a crede.

Cam de aia s-a dus dracului Grecia. Pun prețuri prea mari, pentru aceleași servicii pe care le au de mii de ani. Portocale, măsline și mare. Atât exportă! În plus, sunt putori. Leneși grupa mare. Culmea, mai leneși decât românii! Și tare-s mândri de ei.
– Noi suntem greci, i-am rupt pe spartani, pe romani, pe ei, pe mama lor!

Da băi, acu jdemii de ani. Acum ați ajuns mai rău decât desculții de albanezi. Râde și Somania de voi. Și grecul tot nu vrea să priceapă. Să ne pară rău? Personal n-am nimic cu ei, îmi pare rău că o țară întreagă e-n prag de faliment. Dar când văd că pute pământul sub ei de leneși, parcă-mi vine să-mi zic în barbă “dar mai dă-i băi încolo d-aici!“, în timp ce-mi beau berea la mine la munte sau pe litoral. La bulgari sau în Cipru, unde a fost mai frumos decât toate drumurile mele la mare.
grecia

Comments

comments

8 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.