De ce AC-ul e contra cost la greci?

Cand am fost in 2013 in Cipru, gratie lui Razvan si Paravion, am avut AC-ul la discretie. Numai internet nu aveai. Fiind insula, ce internet aveai in holul hotelului era un 3G amarat pe care se conectau zeci de insi in acelasi timp. Deci ori ala ori dial-up, imbatraneai pana sa-ti verifici mailul.

La greci e invers. Am net, chiar bun (daca eram pe vreo insula, plangeam dupa el), rata de download e 2 mbps, insa daca vreau AC trebuie sa platesc 5 euro pe zi. Ceea ce am si facut, altfel nu-i chip sa stai decat sub dus. Asta cand esti in camera de hotel.

 

Nu inteleg care e rostul? Se consuma mai mult curent de la AC? Si ce? Cei 5 euro in plus pe zi vor face ca hidrocentralele sa functioneze la capacitate ridicata sau cum? Inteleg (sau incerc) intr-o masina. Ca se consuma 1 litru de combustibil in plus cu AC-ul pornit. Asta la 100 km. Adica, e nesemnificativ.

Insa aici, unde electricitatea nu e produsa de vreun soricel, ci vine din retea, care e faza cu plata asta extra pentru acest serviciu? Intelegeam daca-n banii astia iti dadea si-un mic dejun, iti facea un bot, ceva sa fie clientul multumit.

Chiar si acum, la 8 jumate seara, stam cu AC-ul pornit. Incepe usor usor sa se insereze, insa nimeni nu se da dus din mare. O mare calda, placuta, care te imbie sa mai stai, sa mai inoti, sa mai faci o pluta.

Pe la 10 seara inca erau oameni in apa. Nu stiu de ce am impresia ca maine, Omul Foca le va tine companie balacitorilor nocturni.

La Lidl am gasit fel de fel de cartele, printre care si carduri Google play. Ceea ce, din pacate, la noi inca (nu) exista. Asta ca tot ziceam articolul trecut despre faptul ca la greci inca nu-s daramate telefoanele publice.


 

Comments

comments

2 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Read more:
Concursul lui Porcu

Că azi duminică, hai să ne delectăm şi să câştigăm. La concursul lui Porcu, evident. Mă, aici treaba e foarte...

Vrei sa construiesti o casa? Afla 3 detalii de care trebuie sa tii cont neaparat

Te visezi ca fiind noul proprietar al unei case in care sa te simti minunat si sa petreci clipe memorabile...

Cum repari furtunul dușului?

Ieri m-am apucat să fac ceva ce nu mai făcusem vreodată. anume să repar un furtun de duș. Nu e...

Close