De ce airsoftul are din ce în ce mai mulți adepți?

Rambo-III-Rambo-3-knife-2

Mie personal îmi plac armele. De mic, încă de când am văzut Rambo am devenit fan cuțite. Cu timpul, pasiunea s-a transferat către arme. Ai mei nu știau ce să mai facă ca să-mi îndrepte atenția către altceva. Ceva care să conteze, nu cuțite și pistoale.

Acum colecția de cuție este foarte diferită. Am pierdut/ dat mare parte din colecție. Ultimul cuțit cumpărat a fost modelul Rambo III. O imensitate care poate trece drept macetă la o adică. Am zis că acesta va fi ultimul cuțit pe care-l voi cumpăra. Mai am o baionetă militară, un Columbia Skorpion și unul mic, cu mâner de corn de cerb. Atât a mai rămas din cele peste 20 de cuțite pe care le-am avut. Majoritatea, sincer să fiu, erau ieftinisme la 10-15 lei, nicidecum cuțite pe care să te poți baza la o adică.

Și să trecem la pistoale. În 2008 mi-am luat primul pistol cu gaze lacrimogene. Trebuia să am analizele medicale în regulă, plus examenul psihologic trecut cu brio. Am luat un Ekol Jackal, copie după Beretta F92 cu țeavă scurtă. Cu tot cu încărcătorul plin, plus cartiuș pe țeavă, drăcia cântărea un kilogram 200 de grame. Recul destul de puternic. Mergea și pe foc automat, o bijuterie.

După un an, s-a stricat iremediabil. Nefiind confecționat din oțel, ci dintr-un material de proastă calitate, acesta s-a tocit. Am luat altul, nou nouț, iar cel vechi l-am casat la poliție. Nu umblu cu el după mine. L-am avut de 3 ori și mi-a rupt umărul, fiind ținut în toc la subraț. Mai dețin un Walther P22, mult mai mic și mai ușor de folosit.

Din 2012 parcă, toți care aveam arme neletale declarat, trebuia să facem permis de porta armă, categoria B. L-am făcut. Acum am rămas fără permis, după ce i-am făcut baie. Trebuie să-l schimb, deoarece nu mai are poză. Însă am avut șansa să trag și cu câteva arme pe glonț. Da, fără să fac armata. Avantajele unui unchi vânător.

Și ajungem la airsoft.
– Pistoale de jucărie, pentru copii!

Nicidecum. Nu ai voie cu așa ceva pe stradă, deoarece seamănă foarte mult cu unele reale. Și cum legislația la noi nu-i încă bine bătută în cuie, deocamdată nu poți umbla cu ele pe stradă. Deoarece acestea nu sunt pentru stradă, ci pentru antrenamente.
Cine a avut bunici la curte știe ce înseamnă să-ți faci arc și săgeți. Eu asta îmi făceam an de an. Plus cort de indian. Am învățat mult din filme și documentare pe tema supraviețuirii.

Dețin și un pistol airsoft KJW SIG P226R KP-01 pe gaz. Este o copie fidelă a unui Sig Sauer P 226. Este fabricat aproape în întregime din metal de calitate, fiind cu doar 34 de grame mai ușor decât cel pe glonț. L-am folosit de multe ori, fiind plăcut impresionat de calitatea lui. Îmi place să mă antrenez săptămânal la tir, acesta fiind cel mai bun înlocuitor al unui pistol real, pentru care nu am nici permis și nici posibilități financiare de a-l testa îndelung. Un cartuș costă între 2 și 3 lei. Iată și un filmuleț în care am testat acest echipament airsoft de calitate, luat de la prietenii de la magazin airsoft
Exist[ trei feluri de arme airsoft. Cu co2, cu gaz (green gas) ;i electrice. Pe care í le alegi depinde de tine. filmuleúl de mai jos te poate ajuta!

Eu mi-am găsit cel mai bun magazin airsoft din România. De aici pot lua incarcator mid-cap, berie li-po, precum și alte echipamente airsoft. Așa ați aflat și de ce airsoftul are din ce în ce mai mulți adepți. Te poți juca FPS-urile preferate în deplină siguranță, real. Fără să-ți faci probleme că nu ai 12 giga de ram, fără să te întrebi cu câte frame-uri pe secundă se va mișca jocul, dacă va sacada etc. ai nevoie de ochelari de protecție, un pistol airsoft și ceva echipament de protectie. Păduri găsești câte vrei, iar dacă stai la curte, deja o poți declara jungla amazoniană.
Iar cât de curând, că tot am vorbit de tema arme/ airsoft/ supraviețuire, am o surpriză pentru cititori. Stați cu ochii geană, căci va veni un nou concurs!

Comments

comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read more:
Spadasin Spadasinov și lanterna fermecată

Spadasin Spadasinov se născuse sub numele de Grigor Ceainovski. După ceva bani împinși în locurile potrivite, și-a putut schimba numele....

CATEVA CURIOZITATI DESPRE IGIENA!..

    . Pentru orice om care se respecta, curatenia a fost si este o treaba serioasa; de- a lungul...

Cum e să fii hater. Manual de introducere.

Ca să fii un hater adevărat în primul rând trebuie să ai un blog. Dacă n-ai blog și vrei să...

Close