De ce aleg Dwyn?

Povestea primului meu laptop începe în 2007. Ăla a fost anul în care am făcut pasul decisiv în achiziționarea unui calculator mobil. Îmi ajunseseră orele petrecute umblând cu laptopurile din magazinele ce vindea așa ceva. Mă plictisisem și eu, se plictisiseră și vânzătorii. Cum mă vedeau că intru în magazin, se luat cu mâinile de cap:
– Iar a venit ăla să umble la laptopuri. Până la ora 12 nu scăpăm de nebun!

Primul laptop l-am luat la mâna a doua. Sau, la cum arăta săracul, să fi fost mâna a 5-a. Un IBM prăpădit, cu ecranul care nu stătea locului, cu bateria pe ducă, cu unitatea optică de-mi făcea niște faze… trebuia să țin apăsat pe ușa CD-ROM-ului, altfel ieșea singur afară. Dar ce conta? Era al meu. Ca să stea bine-merci, îl puneam aproape de un perete, astfel încât ecranul să nu-i mai cadă pe spate, îl țineam mai mult în priză, iar ușa de la CD-ROM reușisem s-o fixez cu o agrafă de metal, lipită cu super-glue de carcasă.
I-am luat alt ram, de la 512 mega l-am adus la 2 giga, hardul de 40 GB l-am dus la 120 GB, mergea de rupea. Dual core, slăbuț, dar jucam jocurile vremii fără lag, de se mirau cunoscuții.

În vara lui 2008 l-am dus la mare. În mod sigur nu a fost ăsta primul IBM care-a văzut Marea Neagră, dar a fost printre puținele laptopuri care au făcut plajă ca să se usuce berea de pe și din el. În loc să plecăm și noi la mare ca oamenii normali, adică să luăm o cameră cu pat la un hotel sau ceva în gazdă. Nu, noi am mers în Vama Veche, cu cortul.

Acolo ne-am lovit de problema “unde lăsăm laptopul“? Nu puteam să-l lăsăm în cort, că ni-l fura careva, aşa că îl căram după mine tot timpul. Seara la bar se făcea roată lumea în jurul meu să se uite la Need for Speed Underground. Ştiu că un norvegian (oare ce naiba căuta ăla la Vama Veche, că-n afară de drogaţi şi fete de moravuri ușoare nu era nimic) mi-a luat 2 beri, numai să-l las şi pe el să se joace niţel. I-am cerut a treia bere când s-a băgat să-şi verifice e-mailul. Cu ocazia asta am aflat că şi barul avea wireless şi laptopul putea să navigheze pe net. Nu că aș fi avut eu nevoie de net pe vremea aia, abia după câteva luni mi-am deschis primul blog.

După 3 zile eram anchilozat de spinare, tot cărând geanta aia cu laptopul. Să tot fi avut vreo 5-6 kilograme. 2 laptopul, 3 geanta. Că era de piele, plus încărcător, plus ceva CD-uri, mouse etc.

Într-o noapte, am zis să vedem un film. Un gând lăudabil. Însă când ești beat de nu știi cum te cheamă, să nu încerci să faci chestii tehnice, mai ales la un laptop în pioneze. Luasem de acasă vreo 10 cd-uri cu filme, la întâmplare, nu am stat să văd ce iau. Împrumutasem o baterie de la cineva, așadar ne ținea bateria vreo câteva ore, de puteam vedea 2 filme chiar. Din 10 cd-uri numai 3 le-a citit. Două din alea 3 nu aveau subtitrare, așa că ne-a rămas să vedem un film de groază, parcă Shutter, ori ceva de genul.

După 1 minut de film, am pus pauză să mă duc la toaletă. Adică fix pe cortul din spatele nostru. Am verificat prin urlete că nu-s acolo locatarii şi le-am lăsat băltoaca în spatele cortului. De la o vreme nu-mi mai plac filmele de groază. Adică pot fi slashere, cu monștri, cu vampiri, extratereștrii și zombie, că n-am grețuri. Dar când apar fantome care urlă la tine, m-ai pierdut.

Filmul ăla era cu ceva stafie, cu ochii şi părul negru, într-o cadă plină cu cerneală neagră. Așa de tare m-am speriat, încât m-a luat cu tremurici la stomac. Tremurici care a îndemnat celor 7 beri și 4 shoturi de Tequilla să năvălească afară. Când am izgonit berile şi shoturile, fără să vreau am ţintit monstrul ăla din ecran. Nu şțiu cum de-am avut reflexe să iau laptopul și şă-l pasez gagicii în braţe, ca să nu-l înec. Așa că am depozitat băutura fix peste cd-urile alea pe care nu le citea, în geanta de laptop.

Mă uit la gagică, şi mă ridic în picioare, rupând fermoarul de la intrare şi fug urlând ca un disperat. Gagică-mea era plină de sânge. Băi, ca-n filmul ăla, nu altceva.
ibm

Ce făcusem? Când i-am pasat laptopul în braţe, nu m-am uitat să văd dacă-l depun în mâini, în bune condiţii. Aşa că, aruncând mai mult laptopul în direcția ei, i-am spart arcada. Cică nu loviţi femeile! M-am trezit instantaneu din beţie, gagica din somn.

– Hai în mare să te speli.

Leucoplast nu aveam la noi, că nu iau niciodată aşa ceva. Când fac bagajul iau numai cuţite, pistoale, camera de filmat, laptop, telefon, incarcatoare, cd-uri, ceasuri, inele etc. Ba am plecat într-un an fără slip, că nu mai avea loc și ăla în geantă!

logoAnul acesta însă, mi-am luat laptop nou. După ce m-am uitat pe la câteva magazine second hand, mi-au căzut ochii fix la mine în sidebar, pe un laptop frumos. Dau click și-mi intră pe pagina prietenilor de la Dwyn.ro in Profitshare. cum de nu mă gândisem la ei, nu știu, doar le știam deviza “Portofoliul Dwyn.ro include peste 20.000 de produse disponibile online de la circa 200 de branduri internaționale premium“, de vreo 3 ani.
Și m-am uitat și nu-mi venea să cred câte produse bune aveau. Mi-am ales un laptop cu procesor i5, anume HP Elitebook 8440p și ar fi fost păcat să nu vi-l recomand și vouă. Acum observ că “Dwyn.ro oferă de 2% pentru toata gama de produse, plus premii in bani sau vouchere cadou pentru cei mai performanti afiliati“.

Așadar, premii în bani sau vouchere pentru cei mai buni afiliați. Și 2% din valoarea vânzării. Luați un laptop, primesc 30 lei. Beau o bere pentru voi. Și dacă ia cineva 3 laptopuri, am promis că scot la băut 3 bloggeri. Numai să nu vor să mergem în Vama Veche, cu laptopul după noi!
dwyn

Comments

comments

4 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read more:
TO BE, OR NOT TO BE (A FI ORI A NU FI)!

Asa spune celebrul monolog Hamletian, asa-i si cu votul de incredere, de astazi, pe care Parlamentul Romaniei poate sau nu,...

Ce purtăm iarna asta?

Ce-i în trend? Ce-i la modă? Cu ce ne înțolim nou? Astea-s întrebările cu care ne confruntăm în prag de...

Știri tulburătoare

Vești de ultimă oră! Știri tulburătoare! Bombă! Numai la Spanac TV! Nu vorbesc de bombă în sediul televiziunii noastre, ci...

Close