De ce am nevoie de laptop?

Mi-am dorit laptop de când eram mic. De prin anii 90, când văzusem un laptop într-un film. Mă fascina faptul că poți lua după tine laptopul ca să joci supaplex. Aia se juca prin 1992. Primul laptop de-am reușit să-l iau a fost prin 2008. Însă nu m-a ținut mult. Băiat bun, l-am împrumutat unui prieten. La ăla i s-a ars bateria laptopului, acesta funcționând tot timpul ținut în priză. Apoi i-a picat și HDD-ul. L-am lăsat pe ăla să-l vândă pe-o brumă de bani – jumătate din prețul cu care-l cumpărasem eu. Iar de banii ce-mi parveniseră, nu-mi puteam lua alt laptop, cel puțion nu unul asemănător ca performant, ci ceva net inferior.

Apoi, după câțiva ani, am reușit să-mi iau alt laptop. Cu greu îl poți folosi. Este un laptop mititel, foarte gros și care abia se mișcă. Deschizi trei taburi în Chrome și s-a blocat. HDD nu are, are o memorie de 16 GB. Ceva chin. Cu chiu cu greu am reușit să-mi scriu articolele în vacanță de pe el. Să nu vorbesc de pus poze, acesta se încăpățânează cu îndârjire să ia comanda de “add media“. E bun doar de muzică și filme. Evident, acelea dacă le ai pe stick. L-am împrumutat unui prieten blogger, care-a descoperit că merge pe wireless fără pobleme, însă cu cablul nu, doarece nu-l recunoaște.

Și mă întrebați de ce am eu nevoie de laptop?
Scriu zilnic articole. Din asta-mi câștig existența. De multe ori nu am putut ieși din casă deoarece eram legat de PC. Aveam articole restante care trebuiau scrise urgent. Nevastă-mea m-a iertat o dată, de 10 ori, însă după aceea a refuzat să mă mai ia undeva cu ea. Ba chiar a plecat la țară într-un weekend, fără să mă ia:
– La mama nu există rețea pentru telefon, suntem prea mulți în mașină etc.

Acum, am șansa să câștig un laptop SATELLITE CLICK MINI L9W-B-102

Îmi place deoarece din tabletă se poarte transforma în laptop. Și faptul că are 2 GB RAM. Memoria internă este de 32 GB, nu foarte mare, însă suficientă pentru office, filme și internet.
Greutatea este de 480g la 989, cu tastatura atașată. Ce-mi mai place este rezoluția de 1920 x 1200 a ecranului său de 8,9 inci. Mic, însă pentru o tabletă/laptol se pare că este destul.
Partea cea mai frumoasă vine la durata bateriei: 13 ore! Adică îți ajunge bateria cât timp zbori până la Sao Paulo.

Camera? 5 mpx, cu filmare Full HD. Deja începe să-mi placă din ce în ce mai mult. Pare a fi laptopul perfect. Oare l-oi câștiga? Dacă da, invit zece bloggeri să-l testeze și dau câte două beri de om!
click mini

Comments

comments

27 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read more:
De ce nu există în România chiuvete adânci?

Pe vremuri, aveam chiuvete de fontă. Le știți cu toții. Mari, adânci, foarte grele, de culoare portocalie pe dinafară și...

Cum ne lăsăm de fumat?

Iată o temă dezbătută de sute de ani. Nu mulți sunt cei care au căzut în patima fumatului. Și acum...

Niște murături au animat Revelionul!

Pentru mine, petrecerea dintre ani a fost reușită, fiindcă am întâmpinat Anul Nou împreună cu Ilie, un vechi prieten care...

Close