De ce benzinărie și nu motorinărie sau combustibilărie?

De fiecare dată când trebuie să alimentăm, noi zicem că mergem la benzinărie. Chit că avem mașină pe motorină sau că vrem să luăm altceva (un suc, ulei de motor, ștergătoare etc.). De ce benzinărie și nu motorinărie? Sau combustibilărie. O suna ca nuca-n perete, dar asta e. Dacă tot există ceainărie, șaormerie, ciorbărie, șnițelărie, de ce nu și motorinărie?

Eu folosesc termenul de motorinărie de fiecare dată când ies cu Audi să mă duc să alimentez. Așa îmi aduc aminte să alimentez cu motorină, nu cu benzină cum a făcut Parpalac Man acum 2 ani. În rest, ori că sunt cu Hyundai și trebuie să alimentez, ori că trebuie să cumpăr ceva de acolo (prețuri mari, dar e singurul magazin non-stop din zonă), folosesc termenul de benzinărie.

Și uite cam așa mi-am răspuns singur. Când iei motorină e motorinărie, pentru orice altceva, e benzinărie. Nu stau să văd câte mașini sunt pe benzină, câte pe motorină, câte TIR-uri tranzitează țara (fără de care am crăpa de foame), care toate merg pe motorină. Și nici care mașină e mai economică (diesel – motorină), care e mai fâșneață (benzinara).

Apropos de ce ziceam mai sus, dacă vreți să cumpărați ceva în miez de noapte, la orice stație de combustibil programul va fi non-stop. Și de acolo puteți cumpăra, pe lângă combustibil o mulțime de alte chestii, de la Colaj manele de petrecere 2022, la tampoane, prezervative, cuțite, tigăi, țigări, sucuri, ciungă și reviste. Cine naibii mai citește reviste?

Comments

comments

Add a Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.