De ce este bine sa verifici presiunea rotilor o data la luna

A respecta presiunea indicata de producator este o conditie esentiala pentru functionarea in parametri normali a fiecarui vehicul. Verificand periodic presiunea din anvelope, nu faceti decat sa va asigurati ca mentineti atat performantele dorite, cat si siguranta in traficul rutier.

Pierderea presiunii este influentata si de variatiile de temperatura. Este recomandabil sa efectuati o verificare nu doar atunci cand va pregatiti pentru deplasari lungi, ci in fiecare luna, fara a trece cu vederea roata de rezerva.

Ce se intampla cand scade presiunea din anvelope sub limita admisa

  • Va veti confrunta cu scaderea nivelului de aderenta. In consecinta, asteptati-va sa creasca si distanta de franare.
  • Consumul de combustibil va creste progresiv.
  • Cauciucurile si jantele sunt supuse unei uzuri mai rapide
  • Uzura prematura a anvelopelor va scurta durata de viata.

Nivelurile de presiune adecvate difera intre puntea fata si puntea spate.

O presiunea insuficienta poate determina probleme in comportamentul vehiculului, in momentul rularii, putand conduce chiar la accidente grave.

Cartea vehiculului contine de obicei informatia referitoare la presiunea corecta, ce mai poate fi regasita uneori in interiorul autotursimului (de exemplu, pe portiera soferului).

Verificarea presiunii se realizeaza cu ajutorul unui dispozitiv numit manometru sau cu un dispozitiv standard de umflare, ce poate fi gasit la majoritatea distribuitorilor de cauciucuri si in benzinarii.

Motive sa verifici periodic presiunea din anvelope

  • Vei ajuta la longevitatea anvelopelor, prevenind deteriorarea (in cel mai rau caz-explodarea) acestora. O valoare mai mica de 0, 5 bari indica un semnal de pericol.
  • Vei dispune de precizie la viraje
  • Pentru a reduce riscurile asociate cu fenomenul de acvaplanare (pericolul acvaplanarii apare cand presiunea este cu 30% mai mica decat in mod normal)
  • Veti asigura distante mai lungi de franare;
  • Veti beneficia de diminuarea consumului de combustibil.

Oferta Hilserv include servicii auto si o gama diversificata de anvelope de vara si iarna Sava de vara, de iarna si all-season, ideale pentru a dota vehicule din clasa turisme, masini sportive, dar si autovehicule de transport. Nu uitati sa acordati atentie presiunii anvelopelor, pentru a rula mereu in  conditii optime de siguranta!

Comments

comments

Add a Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.