De ce Giculeeeee, de ce?!?!

Primesc zilele trecute un telefon. Număr ascuns. Răspund și mare surpriză. Văru-meu Gicu, mă sună că e tocmai în… San Diego.
– Ce faci Gicule acolo?
– Am plecat, m-am mutat aici, vreau să plec și de aici însă.
– Unde să te duci?
– Mai departe, unde voiai și tu să ajungi!

Mi s-a pus nodul în gât.
– În Hawaii?
– Da vere!
– De ce Giculeeeee, de ce? De ce fără mine mă nemernicule?
– Păi cu munca mă frate. Stai să-ți spui.

Cred că am vorbit cu Gicu vreo 3 ore. La un moment dat l-am rugat să stea câteva secunde, să pun telefonul la încărcat. Nu conta, avea minute nelimitate internaționale. Și nu cu 60 de euro ca la noi, ci 12 dolari pe lună.
Nu mai vorbisem cu el de câțiva ani buni. Știam că se însurase c-o gălățeancă și apoi plecase prin Italia, după cum îl trimisese firma. cică era anhajat la firma cu pricina de circa 15 ani. De la șofer venise la primire comenzi, apoi asistent manager, ca în final să devină manager la filiala din Galați.

Îi mersese bine plugul. Ca acum să-mi spună că el e-n San Diego, plecat pe salariu de 5 ori mai mare ca-n România, și se va muta în Hawaii. Cică deschid acolo filială, că vrea lumea să cumpere mobilă stil în prostie. Și uite și poze de mi-a trimis imediat după ce-am vorbit cu el…

hawaii-1 hawaii-3

hawaii-4

hawaii-5

hawaii-6

hawaii-7

hawaii-8

hawaii-9

hawaii-10

hawaii-11

hawaii-12

hawaii-13

hawaii-14

hawaii-15

hawaii-16

hawaii-17

hawaii-18

hawaii-2

– Păi bine mă Gicule, și cu casa din oltenia ce-ai făcut?
– I-am vândut-o lu’ Stănică.
– Și ce-ai făcut?
– Am luat banii, am dat de băut, și-am plecat muci la gagică. Cu un sfert de bani am tras o nuntă ca-n povești. Vezi că tu n-ai venit porcule!
– Da mă, știi că eram cu…
– Da mă, stai calm. Să-ți spui! După nuntă, am plecat întyr-o croazieră d-asta de 2 luni pe vapor. Și-am ajuns bă vere în Hawaii. Și ce mișto e acolo bă băiatule…
– Nu mă înnebuni!


Eram cât pe ce să-i închid telefonul de ciudă. Uite mă bulengiul pleacă definitiv în Hawaii și io mă chinui aici că n-am bani de lapte și grisine…

– Da bă. E, m-am întors și i-am zis patronului că și-n America vor ăștia mobilă. S-a interesat ăla și-n 2 ani a făcut filială în San Diego, aici unde-s acum. Și peste câteva luni plec la Hawaii. am asigurat acolo casă d-aia în oraș, ba chiar și-o cabană la munte. Numa că aia e pe altă insulă. Și e cam nașpa de ajuns.

– Și aici în țară cum ai lăsat treburile?
– Am vândut și aici tot mă. Am găsit niște Anunturi foarte mișto. Am dat anunț la anunturi gratuie că vând una și alta și-am scăpat de toate alea. Am luat cu mine numa niște haine, vreo 3 geamantane, câteva cărți, laptopul, telefonul și nevasta. Și când am ajuns aici am primit coletele cu ce mai aveam. Știi prin filme cum îi vezi p-ăia când se mută cu zeci de cutii? Exact așa eram și eu, încât uite am făcut poză.
moving
– Bravo mă Gicule, ce pot să-ți zic, mă bucur pentru tine. Să-mi zici când vii p-aici prin țară.
– Băi, asta nu știu încă, dar fi atent, lasă-mă anul ăsta că-s cu mutări și draci de-amiaz, dar la anul de ziua ta te chem încoace. Cu tot cu nevastă.
– Bă ești nebun!
– Nu bă, sunt sănătos. Vezi cum faci să scapi de frica de avion. Biletele ți le trimit eu!
– Ce să zic bă nene, Sărut mâna!
– Bă, dar o rugăminte am la tine! E, o să-ți aduc eu aminte atunci.
– Zi bă, ce?
– Ia bă vere d-acolo din țară un PET de bere la 3 kile, că la ăștia sticla de jumate e maximul. S-au uitat cu ochii cât cepele la sticla de un litru de Noroc de-o adusesem…

Comments

comments

14 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.