De ce iubim cartile politiste

Tu citesti carti politiste? Probabil, macar o singura data in viata, ai citit un roman politist. Oamenii au tot felul de motive pentru care iubesc astfel de carti. Sunt captivante si unele din ele sunt chiar bestseller-uri ce au fost ecranizate in filme de succes, cu actori indragiti pe tot mapamondul. Desi poate in ultimul timp nu te-ai mai uitat prin librarii dupa romanele politiste, iti garantez ca acestea inca sunt in voga si, pe langa autorii clasici, vei gasi si autori contemporani care se intrec in a aduce suspans-ul si misterul in atentia cititorilor. De exemplu, la libraria online carti-beletristica.ro poti gasi zeci de titluri fascinante. De la “Memoriile lui Sherlock Holmes”, de Arthur Conan Doyle si pana la “Grotesc”, de Natsuo Kirino, cititorii impatimiti si indragostiti de romane politiste vor gasi tot ceea ce isi doresc.

Revenind la motivele pentru care iubim cartile politiste, iata cateva dintre ele:

  1. Sunt romane antrenate. Un roman politist bun te va stimula sa gandesti, va fi ca un antrenament pentru creier. Si, poate nu stiai, exista chiar cercetari care au demonstrat faptul ca persoanele de varsta a treia, care citesc constant, sunt mai putin predispuse in dezvoltarea unor maladii precum Alzheimer.
  2. Cele mai bune romane politiste sunt scrise excelent. Chiar daca vorbim despre un thriller, unde au loc crime sau alte lucruri de acest gen, acest tip de literatura este scris foarte bine, pentru ca este destul de dificil sa redai o anumita stare de suspans si sa introduci cititorul in actiune fara sa ai un stil bine format.
  3. Sunt carti premiate. Unele dintre aceste romane sunt premiate in prestigioase competitii literare sau ecranizarile lor devin blockbuster-uri adorate de milioane de oameni. Gandeste-te numai la “Diavolul in rochie albastra”, scrisa de Walter Mosley. Ecranizarea acestei carti fascineaza inca iubitorii de filme si i-a oferit sansa lui Denzel Washington de a se remarca ca actor de prima mana.
  4. Astfel de romane ne fac sa uitam de grijile zilnice. Asa cum spuneam mai sus, romanele politiste ne tin implicati pe tot parcursul lecturii. Un roman bun nu ne va lasa timp si loc sa ne gandim la altceva. Mintea noastra va fi in lumea misterelor, vom incerca sa rezolvam cazul etc. Tot cercetatorii au demonstrat ca doar 6 minute, in care mintea ta este ocupata cu actiunea unui roman bun, reduc nivelul de stres chiar si pana la 68%.
  5. Romanele politiste iti dezvolta imagintia si creativitatea. Pentru ca astfel de carti sunt ca un puzzle ce trebuie rezolvat, mintea ta va lucra necontenit in incercarea de a rezolva misterul inainte de finalul cartii. Astfel ne vom depasi limitele si ne vom “forta” creierul sa lucreze, sa ne folosim imaginatia, sa fie atent la detalii. Ne putem dezvolta abilitati extraordinare pe care le putem folosi chiar si in viata de zi cu zi.

Acestea sunt doar cateva din motivele pentru care iubim romanele politiste. Pana la urma, placerea de a citi un asemenea thriller este extraordinara. O carte politista va fi un prieten de nadejde intr-o zi ploioasa. Alege-ti cartea preferata de la carti-beletristica.ro!

Comments

comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.