De ce Liam Neeson?

Liam Neeson a început să-mi placă de la Takken. Filmul în care fata lui e răpită la Paris și vândută unui arab pentru vreo 200.000 de dolari. De ce așa scump? Deoarece avea vreo 17 ani și era încă… virgină! Uite cine pune preț pe virginitate! Și parcă-parcă mi se părea cunoscut actorul.
Și mi-am adus aminte de lacrimile vărsate când am urmărit Lista lui Schindler și Mizerabilii. Filme cu adevărat superbe. Apoi am zis că îmi va plăcea orice film cu el. Până am văzut tâmpenia numită The Grey… Film care unora le-a plăcut. Mie nu. Mult prea static. Mie-mi place acțiunea, dacă se poate… Non-Stop!
Căci non Stop este filmul care a apărut de vineri în cinematografe. Actor principal cine altul decât Liam Neeson?
Non-Stop-2
Bill este un agent de securitate aerian (după atentatele de la Turnurile Gemene, 2 din 3 avioane americane au unul sau 2 agenți de securitate la bord – înainte erau mai rari și de obicei nu era decât unul), bețiv, fumător înrăit și cu slujba pe ducă.
Toată lumea știa că are o problemă mare cu banii și băutura, însă la serviciu niciodată nu dăduse chix vreodată. Fiica lui murise de cancer și el se îngropase în muncă.
Aici fac o paranteză. Din 2009, de la moartea soției, Natasha Richardson, Liam Neeson a trecut printr-o pasă foarte nasoală. S-a apucat de băutură, apoi în muncă. De aceea rolul lui Bill Marks i s-a potrivit (din păcate – din fericire) ca o mănușă. Din păcate pentru drama lui, din fericire pentru noi, Non Stop fiind un film de excepție.

În mijlocul oceanului, Bill începe să primească mesaje ciudate pe telefonul mobil. I se cerea 150 milioade de dolari, altfel, o dată la 20 de minute, câte un pasager va muri. Și întâmplarea face ca exact după 20 de minute să moară un pasager!

Contactând forțele aeriene, i se comunică faptul că acel cont pe care i-l dăduse piratul aerului era… chiar pe numele lui. Totul părea să-i fie împotrivă. Orice făcea îi ieșea prost, astfel, în scurt timp, tot avionul îl credea nebun și direct răspunzător de crima petrecută în avion.

În Non Stop am avut parte de acțiune, dramă, un Liam Neeson și o Julianne Moore de zile mari. Un film primit foarte bine de majoritatea criticilor de film, chit că-s de meserie sau simpli comentatori ca și noi. Mulțumim MediaPro Distribution.

Comments

comments

4 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read more:
Ce e în mintea femeilor?

Hai să vedem ce e-n mintea femeilor... Data stelară: 3 iunie 2010 "Dacă tot îmi pute gura..."   "N-am fost...

Smartphone cu etilotest!

In preajma sarbatorilor, mai mult ca niciodata, romanul trage la masea. Si mult mai vartos ca de obicei. Din aceasta...

Bucurie

Da, azi în zi de marţi am o bucurie. Am descoperit că atunci când mi-am resetat datele de pe computer...

Close