De ce mesajele in alte retele se taxeaza?

In Anul Domnului 2018, cand avem, in sfarsit, convorbiri gratuite (mii de minute, sau nelimitate, chiar si cu strainatatea), inca se mai trimit mesaje. Sunt utile, cateodata nu poti raspunde la telefon asa ca dai un mesaj. Insa de ce aceste mesaje sunt, in continuare, taxate?

Nu vorbesc de mesajele in aceeasi retea, deoarece acelea sunt gratuite, vorbesc de cele in alte retele. De ce se platesc (o suma modica, ce-i drept, de 1 eurocent/ mesaj) mesajele catre oricare alta retea din tara?

Nu inteleg. Adica ai nelimitat in retelele din tara la apeluri, dar nu si la mesaje. E o tehnologie atat de complicata aceasta a mesajelor, incat TREBUIE taxate, pentru a scoate ceva banuti folositi pentru modernizare si mentenanta?

Din pretul abonamentelor (cateodata extrem de scumpe – voi reveni mai jos pe tema asta), se platesc lucrartile de remediere, mentenanta, salariile celor ce lucreaza in companie etc. Pentru ce aceste “mici atentii” la mesajele scrie? un cent de la mine, unul de la altul, 10 de la a treia persoana si se castiga niste bani buni. Pentru ce, chiar e nevoie de ei? E ca si comisionul de administrare cont bancar, total nefolositor.

Revin la ideea cu abonamentele mari. De obicei, abonamentele cu mii de minute nelimitate (fara SMS-uri in alte retele), costa intre 5 si 12 euro lunar. Si de banii astia vorbesti pana ti se termina bateria la telefon sau faci cancer la creier de la atatea radiatii. Insa exista si abonamente mari, de 20, ba chiar 45 de euro lunar.

Pentru ce? Pentru ca romanul VREA (nu ca ar avea nevoie), de ultimul telefon aparut pe piata. Chit ca e el Samsung Galaxy S9, chit ca e vreun iPhone 11, dar trebuie el sa aibe telefonul ala. Care, evident, e scump. In jur de 800-1000 de euro bucata. Mai scump ca masina pe care o am la vanzare!

Si asa, prefera sa dea cate 200 lei lunar doar ca sa se poata mandri pentru un an sau doi de ultimul racnet de telefon de pe piata. eu m-am retras demult din “afacerea” asta. Nu am fost niciodata asgtiat sa am ultima gaselnita, insa faceam combinatii cu telefoane aproape saptamanal, schimbam telefoanele de nici n-aveti idee. Insa am preferat sa bag banii in chestii care sa ma tina mai mult de o satpaman, maxim o luna.

Am facut prostia de a-mi lua telefon ultimul racnet platind 150 lei lunar la Orange, faza pentru care am tras ca tampitul 2 ani, doar ca sa am eu HTC Desire HD. De atunci mi s-a luat. Vorbim acum de telefoane de 1000 de euro, insa taxam cu un cent mesajul catre alte retele.

Repet, DE CE?

Comments

comments

2 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read more:
Vacanță în India? De ce nu?

India este o tara care nu ar trebui omisa de o persoana care iubeste sa calatoreasca. Aceasta tara este fascinanta...

De ce a ajuns Grecia în situația actuală?

Dacă vă întrebați unde a fost problema Greciei, citiți mai jos. Grecii, de 2000 de ani nu au produs NIMIC!...

MacGyver

Mai ține minte cineva serialele alea vechi dar bune din anii 80-90? Alea de rulau la Tele7ABC... Mă uitam cu...

Close