De ce nu există în România chiuvete adânci?

Pe vremuri, aveam chiuvete de fontă. Le știți cu toții. Mari, adânci, foarte grele, de culoare portocalie pe dinafară și alb înăuntru. Și vrând-nevrând, ne-am învățat cu ele. Însă aceste chiuvete au dispărut treptat. Mai există câteva, în apartamentele unor bătrâni. La fel ca și căzile de fontă. Acum toate-s făcute de plastic. Și dacă mai găsești o cadă derioasă, de fontă, costă o grămadă de bani.

Dar să revenim la chiuvete. Cele actuale sunt făcute din aluminiu, foarte ușoare. Însă marele lor defect este înălțimea. Abia poți pune câteva farfurii și un castron și s-a umplut. De ce?

Sunt făcute de europeni, nu de români. Și europenii sunt astfel forțați să spele farfuriile mai repede, să nu lase chiuveta plină vârf, cum o mai lasă românii. Dar la noi nu este numai vorba de lene. Noi mai facem și supe, ciorbe. Și nu facem o supă pentru 4-6 persoane, cum o fac majoritatea europenilor. Pe noi dacă nu ne ține supa sau ciorba minim 5 zile, nu e mâncare bună.
– Dar ce, eu stau în fiecare zi să gătesc, n-am altă treabă?

Și când trebuie să speli o oală adâncă sau o cratiță mai mare, să vezi ce lăcăraie faci când ai chiuveta adâncă de 10-12 cm, iar oala are minim 25 cm înălțime.

Există și chiuvete adânci, dar acestea sunt scumpe. Ce trece de 15 cm adâncime, parcă sunt pentru miliardari sau restaurante. Că dacă e restaurant, patronul trebuie să plătească mai mult, că-și permite. Sau așa am eu impresia că-s gândite aceste chiuvete adânci.

Cel puțin, asta e singura explicație pe care am găsit-o eu. Nu e vorba de 5 cm în plus de aluminiu, să coste dublu față de o chivetă puțin înaltă. Și dacă întreb producătoriie, răspunsul va fi “costurile de producție sunt mai mari

Comments

comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read more:
ESTE SFARSIT DE SAPTAMANA, SA MAI SI RADEM PUTIN, NU?

  Este bine stiut faptul ca oamenii cu simtul umorului sunt oameni inteligenti. Si de cele mai multe ori, cele...

Alege specialistii seo pentru promovarea site-ului tau numai dupa o informare riguroasa!

Pentru ca o afacere care se desfasoara in mediul virtual sa aiba sanse reale sa razbata pe aceasta piata uriasa, dinamica,...

Am repornit Blogroll!

După ceva vreme, am repornit pagina de Blogroll. Îmi cer scuze de întârziere. Cei care nu vă regăsiți pe aici...

Close