De ce recomand eu Hosterion?

În vremurile actuale, mai toată lumea are câte un blog sau “un colțișor al lui pe internet“. Că are 1000 de cititori sau 2 pe zi, nu contează. Unii doar își țin un jurnal online, fără să le pese de comentarii. Ei nu vor să fie influenceri, ci doar să nu-și piardă ideile. Și dacă o idee de-a lor ajută și pe altcineva, cu atât mai bine.

Și ca să ai un blog sau site, îți trebuie hosting și domeniu.

Ce înseamnă HOSTING?
Hostingul este serviciul pe care ți-l pune la dispoziție o firmă și constă într-un loc sigur pe un HDD sau SSD. Și la acel loc să poți avea acces tot timpul și tu și cititorii tăi. E ca și cum ai vrea să citești un articol pe internet. Pagina pe care o accesezi conține cuvinte și imagini. Acele cuvinte împreună cu imaginile (sau clipurile, de ce nu), au nevoie de spațiu fizic pe o unitate de stocare. La tine pe PC nu merge, că tu nu ții deschis PC-ul deschis tot timpul.
Aici vine o firmă serioasă, adică Hosterion să te ajute. Serverele lor au un uptime de 99,99%, sunt foarte rapide și ai siguranța datelor. Adică nu există cazuri de genul “boss, ne-a spart haxorii serverele și-au șters tot, ne pare așa de rău…
Din păcate unii știu despre ce vorbesc. Și munca lor de peste 10 ani s-a dus pe apa sâmbetei, nemaiputând fi recuperată.

Am avut și eu pe la începuturi astfel de probleme, dar nu foarte grave. Am pierdut câteva articole, maxim 10, nimic semnificativ. Dar am zis să-mi aleg alt hosting. Așa am dat de Hosterion prin 2017. Dețin în continuare un pachet de găzduire la ei. Am mai multe domenii și toate sunt răsfirate pe diverse hostinguri. Unele îmi fac probleme (se încarcă blogurile după 20 de secunde), altele merg brici.

De curând au făcut un upgrade la servere și-am primit mesaj că mi s-a transferat hostingul pe un server mai performant. Asta fără să am downtime. M-am prins că ceva este modificat când am accesat acel blog (plin de imagini pe prima pagină) și mi s-a încărcat imediat. Apoi am văzut mail în care mi se spunea:

Buna seara,
Contul dvs. de gazduire ******.com a fost migrat pe un nou server, mai performant.
Daca in urma acestei migrari observati vreo problema, nu ezitati sa ne contactati.

Cu respect,
Cătălin **** – Hosterion

Nu am avut nicio problemă pe parte de hosting. Dar am avut (am și acum) pe parte de domeniu.

Ce este domeniul?
Domeniul este adresa de internet a blogului sau site-ului pe care îl ai. Cum este Yahoo.com sau Google.com sau Francisc.org. Acestea se numesc domenii. Și-n spatele acestor domenii stau servicii de hosting de calitate. De ce zic eu că am probleme cu domeniul? Am făcut prostia să nu-mi comand domeniul prin firme cumsecade. Și cu un domeniu .com am zbârcit-o. Nu am reușit să-l reînnoiesc la timp și după 2 zile mi s-a emis o factură de… 580 de lei. Că vezi, dragă Doamne, firma aia percepe o taxă de 80 de euro pentru serviciul de… îmi scapă numele. Ca să recupereze domeniul, ceva de genul ăsta. Parcă perioadă de grație, de garanție, naiba știe. Ideea e că nu am mai auzit de așa ceva.

Am sunat la Hosterion (unde am hostingul pentru acel domeniu) și am explicat situația. Mi-au spus că ei nu percep asemenea taxe și chiar dacă, Doamne ferește, ar percepe, nu ar fi așa aberante sumele, ci modice. Rămâne să treacă 3 luni perioada aia de garanție, de grație, de cum s-o numi, să-mi pot cumpăra domeniul iar. Asta dacă vreau să mai iau acel domeniu. Datele (de pe hostingul de la Hosterion) le am și la mine pe PC și la ei pe server.

Și ca o veste bună pentru mine (și nu numai), prin Hosterion îmi pot comanda orice domeniu aș dori eu. Cu excepție cele care deja sunt cumpărate, evident și cele cu extensia .us (că trebuie să fii din United States) să deții un asemenea domeniu, sau cele care nu mai există (de exemplu .yu – Yugoslavia). Lista cu extensiile disponibile o puteți găsi aici.

Extensia săptămânii acesteia este .technology. Ceea ce este perfectă. Dacă ești ahtiat după tehnologie, asta este extensia care ți se va potrivi ca o mănușă. Eu, de exemplu, mi-aș lua phones.technology. Este disponibil și costă doar 24,63 lei.

Dar pentru asta ar trebui ca acel domeniu să fie doar despre tehnologie și telefoane. Asta ca să prindă la public. Degeaba îți iei un domeniu cu așa extensie și tu scrii despre cum se gătesc urzicile și ce cremă i-ai luat pisicii pentru eczemă. Adică se potrivește ca nuca-n perete. Iar cititorii care vor veni la tine pe blog să citească despre tehnologie nu te vor mai vizita când vor vedea carte de bucate și probleme ale animăluțelor de companie.

Voi ce domeniu v-ați cumpăra și de ce? Nu vă întreb de hosting, deoarece nu mai e nicio îndoială că îl veți alege pe cel mai bun, de la Hosterion!

Articol participant la acest concurs.

Comments

comments

Add a Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.