DE CE SI-N FOLOSUL CUI NESOCOTIM COMUNICATUL?

SUA constată cu îngrijorare că Parlamentul României are în vedere adoptarea de legislaţie care ar putea submina lupta împotriva corupţiei şi ar slăbi independenţa judiciară în România. Această legislaţie, propusă iniţial de Ministerul Justiţiei, ameninţă progresele înregistrate de România în ultimii ani în construirea unor instituţii judiciare puternice, protejate de amestec politic. Îndemnăm (We urge) Parlamentul României să respingă propunerile care slăbesc statul de drept și pun în pericol lupta împotriva corupției”.

Am reprodus intocmai, partial, comunicatul Departamentului de stat al SUA prin care critica Parlamentul Romaniei, pentru modificarile aduse legilor justitiei, ceea ce duce la subminarea luptei anticoruptie si afecteaza independenta sistemului judiciar. In plus, Departamentul de Stat al SUA a cerut Parlamentului nostru sa respinga propunerile care slabesc statul de drept, adica sa nu mutileze legile normale ale justitiei aflate in prezent la comisia speciala condusa de deputatul PSD Florin Iordache.

Cum au reactionat cei de la putere? Deloc potrivit. Execrabil! In numele intregului for legislativ, a intregului Parlament, domnii Dragnea si Tariceanu, presedintii celor doua Camere, au incercat prin cele date publicitatii sa-i puna la punct pe americani, considerand ca America a incalcat, prin comunicatul sus amintit, suveranitatea Romaniei!?

Altii, cei care s-au incolonat cu frica in spatele “sefului suprem” le tin isonul, fac fel de fel de declaratii pro PSD si pro sefi, ca tocmai sa scape de puscarie si, ca atare, voteaza in unanimitate o veritabila fantezie foarte periculoasa pentru Romania! Toti acestia, dar si altii ca ei, probabil ca au omis faptul esential ca SUA sunt aliatul strategic al intregii Romanii, al tuturor romanilor! Nicidecum al Parlamentului, Guvernului sau al PSD-ului! Toti cei care afirma tendentios si potrivnic adevarului adevarat, n-au tinut si nici nu tin cont de parerile autorizate ale magistratilor si nici de spusele opozitiei, dar mai ales de vocile strazii, ale sutelor de mii de cetateni care protesteaza pasnic si mereu impotriva abuzurilor, coruptiei si ilegalitatilor!

A considera ca recentul Comunicat din partea SUA este “incoerent si profund ofensator pentru Romania si ca tara nostra nu are angajamente de slugarnicie si nici de dat extemporale“, cum declara in presa dl. Serban Nicolae, este o mare si deosebit de periculoasa greseala! Asa cred si asa se exprima un grup de cetateni, cu dosare penale, care incearca probabil sa schimbe structura geostategica a Romaniei, numai si numai pentru ca sa-si salveze libertatea si, implicit, averile! Este, cred eu (si nu numai) o mare si total neavenita eroare, care ar pute sa ne coste pe noi toti!

Marc Ciubotaru

Comments

comments

2 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read more:
A fost cel mai bun dintre noi!

O veche zicală spune: "Despre morți numai de bine". Și dacă e să stăm să ne gândim la asta, una...

Pauză de țâgare

Sanchi, nu fumez că-i scump. Numai că până duminică nu ne vedem/ auzim. Mă duc pe munți. Pe coclauri, să-mi...

TU AI ALEGE CABINA FOTO PENTRU ZIUA NUNTII?

Poate nu stiai despre cabina foto, un accesoriu nou care va deveni atractia petrecerii tale! Desi este un element nou,...

Close