De inventat

Ar mai fi niște chestii utile de inventat. Pe lângă gadgeturi cu 15 camere, 8 nuclee și ecrane de 2 metri.
Eu personal am două idei despre noi invenții. Sunt mai multe, însă acum doar astea două îmi trec în cap. Evident, nu am idei așa bune ca ale Regelui Invențiilor, însă ar merge și astea trei ale mele.

Prima ar fi un fel de sită pusă în fața motoarelor, la avioane. Ca să nu mai intre păsări în motor să dea cu avionul de pământ.

A doua ar fi să se facă o tablă inteligentă pentru copii. Când greșește copilul, tabla să-i urle “Nu-i bine!“. M-am uitat după panouri scolare pret și credeam că vor fi mult mai scumpe. Asta că mi-am adus aminte cum, prin clasa a doua, când am intrat în clasă, tabla era spartă. O spărseseră niște măgari de-a 12 de aveau ore după noi…

A treia idee este despre mașini. Citeam ieri că a murit Paul Walker. Să-l ierte Dumnezeu. Și acu câțiva ani a murit și Ryan Dunn. Aceeași problemă. Viteza excesivă. Nu vreau să mă bag în detalii despre Paul Walker. N-ar fi condus el. Dar, ca să îți faci mașina fărâme într-o explozie uriașă, nu conduci cu 60 la oră. Conduci cu peste 200!
carCrash1
Și aici voiam să ajung. La mașinile astea puternice, cu sute de cai putere, există limitare de viteză la 250 km / oră. Nu-i cam mult? Nu ai voie să circuli cu viteza aia nicăieri.
Și aici vine invenția mea. Nu vorbesc de limitarea de viteză la 50 mile la oră. Deși, ar fi OK și aia. O mașină d-asta cu peste 300 de cai putere face peste 25.000 euro bucata. Decât să faci scrumiere de 500 euro, mai bine bagi niște senzori în mașina aia. Senzori care să-ți dea niște flashuri în ochi când ai țâșpe mile le oră în oraș. Sau să îți oprească mașina. Sau să dea un telefon. Uite cum e drăcia aia de asistență, când ți se fură mașina, dai un telefon și un operator îți oprește mașina, oriunde ar fi în lume.
Să mergi cu 200 la oră ca zmeul, punând atât viața ta, a pasagerilor cât și a celorlalți participanți la trafic în pericol, nu-i o chestie de jucat. Să auzi o voce:
– Bună ziua!
– Ptiu! M-ai speriat! Cine ești?
– Ce faceți domnule?
– Uite mă întrec cu unu. Tu cine ești și cum se te aud în mașină?
– Mă numesc Jnanaprakash Mrigankasekhar, sunt de la call center! Vă rog să încetiniți. Circulați cu 200 la oră în sector de 70.
– Mă Geamparaș, tu nu-mi spui mie ce să fac cu mașina mea! Pleacă de aici!

Deja discuția divaghează. Din moment în care începe mașina să-ți vorbească, trebuie să încetinești. Și Geamparaș ăla indian să-ți oprească mașina, sau să-ți limiteze viteza la 70 kilometri la oră, cât e maximul pe sectorul ăla de drum. Da, e foarte greu să aibă cineva grijă de milioane de mașini.
Însă ar fi bun un progrămel ceva. să fie în mașină, nu remote control din India neapărat.
La noi ar merge o chestie de genul depășești 140 la oră, să-începă mașina să plângă. Ca o bocitoare. Păi nu mai dai blană-n ea câteva luni după aia, garantat.
Pe de-o parte lasă-le viteză mare pe mână. să mai dea naibii în pomi și stâlpi, să scăpăm de teribiliști. Însă e nasol când un cretin din ăsta se repede în tine, pierzând controlul. Și după aia îți face mă-ta de 6 săptămâni! Că tu mergeai regulamentar…

Viteza ucide! Ce bine ar fi dacă și prostia…

Comments

comments

9 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.