De la agonie la extaz

O întâmplare comică a avut loc ieri la serviciu. Ajung la muncă, dau drumul la computer și-mi apare mail. De la șeful, pentru toată lumea. Cică să citim cu atenție și să băgăm la cap. Un site d-ăsta fantomă zicea să nu răspundem sau să nu sunăm la apeluri nepreluate d-astea din străinătate, cu 00394bla bla. zice-se că ăia îți încarcă nu știu cum factura la telefon și trebuie să-ți vinzi un rinichi să o poți plăti. am mai auzit eu cazuri de genul ăsta, însă nu m-am gândit niciodată că mi s-ar întâmpla fix mie. Și-n plus, credeam că-i mai mult așa, o legendă urbană. Repet, un site în care oricine putea scrie orice, nu unul de știri, nu s-a dat la TV etc.

Trec vreo 2-3 ore și văd că mă sună un număr. 0040377171290. Ori ceva de genul ăsta. Mi-a înghețat sângele. Am stat 3-4 secunde să mă uit la numărul fantomă, apoi i-am dat apel respins, tremurând.
– Uite bă, abia am citit și uite că s-au găsit să mă sune pe mine!!!

După 10 minute, numărul ăla mă apelează iar. Apel respins în secunda 2.
– Incredibil, ai dracu’ hoți, și-au găsit tâmpitul care să le răspundă!

Deja mă gândeam cărei țări îi aparține prefixul 403.
– Să fie Germania? nu cunosc pe nimeni acolo. Italia nu e, că ăla e cu 039. Băi, ce țară are prefixul 403?

Așa că-n pauza de masă, caut pe net, prefixul ăsta. Surpriză de proporții. PREFIXUL 403 NU APARȚINE NICIUNEI ȚĂRI!
– Incredibil mă, vorbeam singur. Incredibil cum falsifică ăștia numerele ca să te fure.

Mă gândeam că 40 e prefixul României, însă 403 nu există. Mă mai uit la numărul care mă apelase, mă uit la numărul vară-mii din Italia și văd o diferență de câteva cifre. Ăsta, hoțul, folosea număr mai scurt. Și mă gândeasc așa, într-o doară, că poate o fi număr românesc? Adică 0040 prefixul, apoi 377 71 draci laci. Și caut numărul fără prefix. Rezultatul m-a lăsat mască inițial, apoi am izbucnit într-un râs haotic.

Mă apelaseră băieții de la pneuri, să-mi verifice comanda. Și nu știu cum, îmi apărea numărul cu tot cu prefixul 0040, apoi număr de centrală, 0377, care aparține de Vodafone din câte știu eu!

Pe de altă parte, s-au înmulțit țepele date prin telefon! Sfatul tuturor specialiștilor este să nu răspundeți la numere necunoscute sau ciudate decât pe riscul vostru. Știu de cazuri de clonări de numere așa cu răspuns la un număr din 3-4 cifre.
phone

Comments

comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Read more:
Ia-le repede, că dispar!

Am azi de arătat câteva resigilate care merită cumpărate, datorită prețului redus. Cum acum e crăpăte de căldură, e o...

Moda la femei

De când a apărut spanacul pe lume, moda asta a fosta tare ciudată. Ca să nu zic tâmpită rău câteodată....

Goana după electronice

Viața noastră s-a schimbat mult față de acum 20 de ani, să zicem. Dacă pe vremuri voiam un TV cu...

Close