De la cort la castel

Pe vremuri, mergeam la mare cu cortul. Adică acum 10-12 ani, pe când eram tânăr holtei. Până atunci, cu părinții, la hotel. Ultima dată când am fost cu ai mei la mare a fost prin 95. Apoi pauză de mare pentru multă vreme, vreo 10 ani. Când am luat-o ușor, cu prietenii, cu cortul, pe plajă. Vama veche, cort, băutură multă, hrană puțină, fără gagici, jocuri de cărți, muzică la chitară pe plajă, vremuri…

Apoi am mers cu gagici, vreme de vreo 5 ani. Până era să calc pe plajă într-un ac de seringă. De atunci n-am mai călcat în Vamă, nu m-am mai băgat în cort decât în Decathlon. Noaptea se făcea un frig de mă trezeam cu spatele înțepenit. Și de atunci am mers numai la hoteluri.

Am fost cazat de la 1 stea la 5 stele. Când mă duc (bianual) la munte, mă cazez la 1 stea. Adiccă o căbănuță cazonă, pe care n-aș schimba-o cu hotel de 5 stele… Acolo încingem un grătar, tragem o beție și adormim spunând bancuri. Ne trezim după 4 ore ca să începem urcarea pe munte.

Aș minți dacă aș spune că n-aș vrea să petrec cel puțin o noate într-un castel. Însă aș sta noaptea doar dacă ar fi în castel zeci de oamnei, larmă cât cuprinde, muzică etc. Altfel, parcă nu aș fi în stare să închid un ochi, știiundu-mă apraope singur, noaptea, în peste 20 de camere, liniște e mormânt. Plătește-mă să stau acolo, fără un popă, fără un Arnold nu m-aș încumeta.

Și că tot am vorbit de castele, nu cunosc încă vreun om care să nu vrea să stea într-unul, măcat pentru un sezon de vacanță. Și cu ocazia asta, mi-am dat seama că ne putem face singuri un castel șic în propriul apartament, cu investiție minimă.

Soluția este caramida aparenta de exterior. Este ușoară, foarte avantajoasă la preț, îți va redecora casa intr-un timp scurt și o poți monta singur.

Și de ce să nu o faci, dacă tot te apuci de-o treabă? Prima dată am văzut o cameră înfrumusețată cu această caramida aparenta acum cativa ani. Și dintr-o camera anostă, aceasta s-a transformat într-un adevărat “man-cave“, cu ajutorul unor spoturi luminoase bine plasate, o plantă într-un colț, o măsuță de cafea construită dintr-un vechi motor. Pe perete, un TV imens, conectat și la PC și la consolă. Și-am zis că musai trebuie să-mi fac și eu așa.


Însă, credeam că totul va costa mult. Dar am aflat că nu a costat nici pe jumătate din cât credeam, iar ca un mare ajantaj, pe timp de iarnă cameera nu avea nevoie de încălzire și puteai sta în tricou și pantaloni scurți. Sau, ca un bărbat adevărat, în mediul său natural, în slip de blană, ca Tarzan.

Comments

comments

Add a Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.