DE LA FURIE SI FRUSTRARE, LA ASTEPTARI BANALE!

Poate ca nu odata vi s-a intamplat si dumneavostra sa aveti momente-chiar si zile-de frustrare, dezamăgire, furie, iritare ,toate pornite dintr-un lucru mărunt,ne insemnat.De ce atat de mult stres,atatea framantari interioare?! Doar,se stie, toate acestea vin, aproape, din aşteptările si preocuparile noastre,indeosebi atunci când lucrurile nu se întâmplă cum speram – din dorinţa noastră ca rezultatul să fi fost diferit.Regret ,dar trebuie s-o spun ca prin aceste stari pshico-morale am trecut si eu aseara,tarziu,in timop ce urmaream pe micul ecran desfasurarea meciului de fotbal dintre Dinamo si FCSB.

 
 

Doua echipe rivale de cand se stiu,dar situate in clasamentul actual al Ligii 1 pe locuri total diferite:FCSB-pe 3,Dinamo pe 8 sau 9.Si totusi,,codasa”, ,,Doar Dinamo Bucuresti”,a castigat partida(2-1)umilindu-si adversara la aproape toate capitolele!Adversara,FCSB-ul,fosta Steaua cea mareata de pe vremuri(si echipa mea de suflet),acum o adunatura de tingai recrutati,penrtu iminente cumparari-vanzari a la talcioc,de catre patronul si a tot facatorul Gigi Becali,n-a fost in stare sa lege nici doua pase cursive si eficiente sau sa expedieze macar un sut spre poarta ,,cainilor”pe care,inaintea jocului,ii considerau victime sigure!Jocul lor,al fecesebistilor, e la nivel de echipa din curtea scolii,cu ,fotbalisti” lenti,parca plictisiti,fara viteza si cursivitate si cu , un Gnohere,un fel de… musca fara cap, ce a reusit ,,performanta”de a atinge mingea doar de 2-3 ori ,dar si atunci,total aiurea.In recompensa ,atat marele patron cat si staful il accepta,ba chiar i-l si lauda,intocamai ca pe Coman,Man,Tanase ,,valorile”pe care onor don’ Gigi zice mereu ca-i vinde pe milioane de euro!Intr-un cuvant,o diputa anosta ,cu brutalitati si intreruperi,ultimile generate de mult prea galagioasa galerie a lui,,Daoar (de) Dinamo Bucuresti)!Un joc pe care eu nu l-as mai dori sa-l mai vad vreodata!..
Asadar,ca si-n acest caz banal,ne construim mereu aşteptări cu privire la ceea ce am vrea sa fie,la ce- ar trebui să facă ceilalţi, cum ar trebui să fie vieţile noastre, cum ar fi necesar să se comporte alţii… şi toate acestea nu sunt, de fapt, decât nişte fantezii. Nimic nu este real. Iar atunci când realitatea nu se întâlneşte cu rodul imaginaţiei ,ne consolam cu eterna dorinta ca lumea toată să fi fost… altfel!Dar,iata,va ofer o soluţie simplă: luati-vaţ aşteptările şi aruncati-le pe apa sâmbetei.
Imaginaţi-va dragilor,doar aşteptările pe care le aveti pentru dv, pentru viaţa dv, partenerul sau partenera dv, copiii dv, colegii de muncă, carieră, lume. Smulgeti-le din interioriul corpului si-al sufletului şi renunţati la ele aşa cum apa unui râu sfârşeşte întotdeauna deversându-se, pierzându-se cu totul fie într-un fluviu fie in mare. Ce se întâmplă apoi cu ele? Plutesc. Vor fi purtate, de colo-colo, de valuri. Curentul le va lua iar ele vor rătăci departe,departe dincolo de orice dorinta sau imaginatie. Lasati-le să fie curăţate de ape, dati-le drumul să se ducă.Odata cu meciul de aseara!…

Marc Ciubotaru

Comments

comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read more:
Alegerea unui laptop

De multe ori suntem puși în dificultate de această problemă. Alegerea laptopului. Trebuie să avem în vedere câteva elemente cheie....

Câteva fobii interesante

Sorin îmi scrisese în urmă cu ceva vreme despre fobii. Așa că i-am ascultat sfatul și vă prezint mai jos...

Pauză de țâgare

Sanchi, nu fumez că-i scump. Numai că până duminică nu ne vedem/ auzim. Mă duc pe munți. Pe coclauri, să-mi...

Close