DE LA O FUGA RUSINOASA, LA SCUMPIRI CE TOT SE-NGROASA!

 

 

Acum, spre exemplu, in Capitala, mielul (atat de cautat) se vinde cu 30 de lei kilogramul, ceea ce inseamna, cu mai mult de 30% decât anul trecut. Crescatorii de oi nu sunt dispusi sa faca reduceri de preturi pentru motivul ca targurile de animale au fost închise din cauza pestei porcine, iar ciobanii au fost nevoiti sa-si duca marfa la abator. Cei care profita de situatie, doar cu câteva zile înainte de Paste, sunt intermediarii. Nu-ti lasa niciun leu (pret) mai jos. Dimpotriva, chiar il si amplifica odata cu trecerea zilelor! Ce spun cumparatorii, cei care prin traditie s-au obisnuit sa aiba de Sarbatori o masa cat mai imbelsugata, cu de toate? Lesne de imaginat.

 

Dar ,,iubitii” nostri conducatori? Eee, aici raspunsul nu-i chiar usor de aflat. Si totusi, din cate ne reamintim, alesii natiunii, promit ca, vorba romanului, la vara va fi bine si cald! Deocamdata insa au cam uitat, nu din vina sarbatorilor, sa mai precizeze, sa mai minta, asa cum au facut-o si-n vizitele electorale ale a tot facatorului domn’ Dragnea prin judetele moldave! Acolo, ‘mnealor nu le-a fost prea usor! Chiar daca organizatorii slugarnici ai evenimentului au mobilizat, la fata locului, tarafuri si fanfare care sa acopere intr-o masura oarecare huiduielile si apostrofarile celor venit (sau adusi) sa-i intampine pe ,,inaltii oaspeti!

Asa s-a intamplat la Suceava si la Botosani dar mai ales la Iasi, acolo unde peste 500 de ieseni furiosi i-au asteptat ore in sir pe Liviu Dragnea si pe liderii PSD sa iasa din cladirea Teatrului Luceafarul. Sefu’ si-a anulat mitingul pe care intentiona sa il sustina in fata teatrului, la vederea sutelor de protestatari. Apoi, el si-a intarziat peste o ora plecarea din cladirea teatrului, sperand ca manifestantii se vor risipi. Insa acestia l-au asteptat rabdatori, scandand insistent „Iesi afara, javra ordinara”. Putin sau mai mult ,,sifonat” dl Dragnea aparasit cladirea teatrului in jurul orei 18.40, indreptandu-se (dupa cum precizeaza mai toata presa) in viteza spre un microbuz parcat aproape de intrare.

Seful PSD-ului s-a grabit sa intre primul in masina, in huiduielile multimii, in timp ce premierul Dancila si ceilalti ministri au venit in urma sa, la fel de grabiti. Graba a fost atat de mare incat micorbuzul era sa plece lasandu-l tocmai pe Codrin Stefanescu, marele aranjor, pe dinafara! Vigilent, unul dintre bodyguarzi a oprit masina, ca sa intre si secretarul general al PSD. Apoi, in timp ce masina se deplasa in viteza spre iesire, multimea a scandat „Sobolanii, sobolanii!”.

Cu o asa primire, ,,inaltii oaspeti” parca s-au facut mai mici! Le-a pierit pana si cheful de promisiuni, inclusiv si de ,,motivarea” umflarii inumane a tuturor preturilor! Ei totusi spera ca vor fi…pretuiti! Cand si cum, vom mai vedea. Deocamdata ne aflam acum in Saptamana Mare, intr-o perioada in care ar trebui sa reflectam mai mult asupra lucrurilor cu adevarat importante, sa ne luam ragazul de a fi alaturi de cei dragi si sa ne gandim, totodata, la cei care au nevoie de speranta, de intelegerea si solidaritatea noastra….

https://www.youtube.com/watch?v=cSMp9rvykkohttps://www.youtube.com/watch?v=DzuNd_PQSA8

Marc Ciubotaru

 

Comments

comments

Add a Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.