Despre vremuri de demult apuse

Ce frumos era pe vremuri când ne strângeam toți la internet să jucăm în rețea Counter Strike. Mulți dintre noi ne și țineam zilele de naștere într-un asemenea local.

Prima oară când am jucat Counter Strike a fost la ziua unui coleg. Părinții lui aveau propria sală de jocuri. Atât de „cool„ era băiatul. Toți se puneau bine pe lângă el. Ideea e, că eu nu mai văzusem jocul până atunci, dar a fost iubire la prima vedere. Nici nu știam cu ce butoane se joacă, doar cu ce să mă mișc și să trag. Eram complet începător, ca să încarc o armă, trăgeam 20 de gloanțe într-un perete. Mă apucă râsul și acum.

Spre surprinderea tuturor, după ce întrebări banale le puneam, am fost chiar bun. Nu cel mai bun, dar printre primi. Mi-a plăcut atât de mult, încât primul lucru pe care l-am făcut când am ajuns acasă a fost să-l caut și să-l instalez. Pe-atunci era un chin să iei un joc, foloseam DC++ și dacă luam un joc direct instalat, se mai pierdeau fișiere. Trebuia să downlodez fiecare folder pe rând și să îl mut unde îi era locul. Țin minte că-ntr-o zi i-am copiat lui Costin doom pe dischete. Vreo 12 disckete. Vreo 3 nu i-au mers, a trebuit să iau exact fișierele care-i lipseau și să i le dau a doua zi. după o săptămână se juca și el și era foarte mândru de demonii uciși cu drujba.

Am încercat înainte cu alate jocuri să iau un kit de instalare, până a apărut torrentul. Atunci totul s-a schimbat. Gata cu fișierele copiate rând pe rând, gata cu chinul. Click și download. Click și instalare, click and play.

Îmi amintesc câte ore am stat să iau GTA San Andreas, filă cu filă. Cred că am pierdut mai mult de două zile, dar sentimentul care l-am avut când am văzut că merge fără probleme, a fost de nedescris! Amuzante gânduri aveam pe-atunci, erau timpuri foarte diferite, sau eram eu prea mic și nu am avut pe cineva care să mă învețe? Cine știe, îmi e dor de acea perioadă.

Chiar zilele trecute m-am ântâlnit cu mihai, tipul de avea primele jocuri în cartier. Acum se ocupă cu total altceva. Lucrează la www.higiene-lacroix.ro, e director de imagine. S-a îngrășat, și-a tuns pleata, în schimb și-a lăsat o barbă… Mai ceva ca Moș Crăciun.

Ne-am schimbat cu toții. Unde te-ai dus, copilărie?
Kid-using-pc

Comments

comments

2 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.