Detalii surprinzătoare pe care nu le știați despre McDonalds

Mc_DonaldsEste unul din cele mai renumite lanțuri de restaurante fast-food din lume, care a început să își paveze drumul spre success în urmă cu 74 de ani. E lesne de sesizat faptul că vorbim de McDonalds, un brand internațional care a cucerit milioane de consumatori de hamburgeri.
În mintea consumatorului, McDonalds se rezumă la hamburgeri si cartofi prăjiți, dar dincolo de popularul meniu, există câteva detalii picante legate de acestă companie.

12 lucruri pe care nu le știați despre McDonalds
1. Nu au vândut de la început hamburgeri. În anul 1940, Frații Dick și Maurice McDonald au deschis primul restaurant ce se intitula Bar-B-Q, de tip “drive-in“.
File din istoria McDonalds ne dezvăluie că în 1937, cei doi frați au deschis inițial o gheretă unde serveau hot-dogi proaspeți. Abia în 1948 și-au restrucurat afacerea și au lansat pe piață faimoasa chiftea suculentă.

2. McDonalds vinde mai mult de 75 de hamburgeri pe secundă. Există locații McDonalds în 119 state și înregistrează un total de 68 de milioane de clienți pe zi la nivel mondial. Probabil aceste statistici justifică numărul impresionant al vânzărilor.

3. Propunere de meniu pentru vegetarieni. În prezent, numărul vegetarienilor este în creștere, un fapt destul de vizibil, având în vedere că 87.000 de persoane au semnat o petiție prin care cer introducerea unui burger numai din proteine vegetale, în meniul McDonalds. În India se vând deja astfel de produse, probabil din cauza lipsei de consum de carne de vită.

4. Vedetele de astăzi, angajații McDonalds din trecut. Shania Twain, Jay Leno, Rachel McAdams, Pink, Sharon Stone și Seal au lucrat la McDonalds. Se estimează că unul din opt americani a lucrat la McDonalds, dintre toți aceștia, trebuia să existe măcar o vedetă.

5. Cel mai mare distribuitor de jucării. Chiar dacă nu este fabrică de jucării, orice HappyMeal vine cu o jucărie la pachet. În plus, jucăriile vândute la McDonalds reprezintă 20% din vânzări.

6. Cartofii prăjiți conțin 17 ingrediente. Ce ar putea să conțină niște cartofi prăjiți mai mult decât cartofi și ulei pentru prăjit? Patru tipuri de ulei, arome naturale, dextroză, coloranți, acid citric și alte ingrediente greu de pronunțat se găsesc în delicioșii cartofi prăjiți de la McDonalds.

7. Proprietate regală. Regina Elisabeta a Angliei deține un McDonalds lângă Palatul Buckingham.
8. În Germania, meniul McDonalds conține inclusiv bere. Să emigrăm iar la nemți?

9. McDonalds nu este cel mai mare lanț de restaurante fast-food. Conform unor statistici din anul 2010, McDonalds avea la momentul respectiv 32.723 restaurante, în timp ce Subway avea 33.749 si se afla in continua expansiune.

10. Ingrediente “surpriză“. Clienții McDonalds au găsit în mâncarea lor, un ac, plasturi de leucoplast, un sobolan mort și un cap de pui. Până în 2003, celebrele Chicken Mcnuggets se preparau dintr-o pastă semivâscoasă de culoare roz. Dacă acest lucru ar fi fost cunoscut, respectivele produse de pui nu ar mai fi fost consumate.

11. Salata Caesar are mai multe calorii decât un hamburger. Conform valorilor nutriționale prezentate pe site-ul McDonalds, salata conține 335 de calorii, în timp ce un hamburger conține 255 de calorii.

12. McDonalds încaseaza aproximativ 75 de milioane de dolari pe zi.

Comments

comments

2 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.