Dexter

Acum ceva timp m-am pus să urmăresc serialul Dexter. Târziu sau nu, am preferat așa decât să aștept cu sufletul la gură jumătate de an pentru un sezon nou sau o săptămănă pentru un episod.
Începutul nu m-a captivat foarte mult. Primele episoade mi s-au părut destul de anoste. Apoi, a început să mă prindă. Cam până pe la sezonul 6. Sezonul următor a fost așa, văzut mai mult cu fast forward când vorbeau întruna personajele. Iar sezonul 8… o plictiseală îngrozitoare. În tot sezonul s-au întâmplat 3 chestii notabile. Iar alea s-au întâmplat în ultimele 2 episoade.

Nu știu dacă se va face un sezon nou sau un film, o continuare, deoarece ne-a cam lăsat în coadă de pește. Debra moare și e “îngropată” de Dexter în același loc unde-și arunca victimele. O porcărie fără margini. O iubea fiind soră-sa (vitregă), cea care i-a înghițit toate tâmpeniile ani de-a rândul, apoi o aruncă laolaltă cu restul de criminali dezaxați în aceeași “groapă comună.

Apoi se avântă cu barca în mijlocul furtunii. După 2 zile i se găsește barca fărâmată în mijlocul oceanului, iar el e dat dispărut. Harrison e bine-merci cu Hannah, o altă criminală, într-o țară sud-americană. Iar Dexter apare la final, bărbos, un tăietor de lemne într-o pădure. Cam pe unde aiura Debra înainte să moară, că n-a dus-o niciodată la drumeții.

Înțeleg faptul că un criminal sângeros ca Dexter nu poate avea o familie normală. Și că, de-a lungul timpului, a avut grijă să omoare, indirect, pe aproape toți cei dragi lui. Taică-su, Debra, Rita… Mă așteptam însă să apară la final, imediat după ce Hannah vedea știrea cu barca, la masa lor. Nu a fost așa, acum e tăietor de lemne, cu o ură mai groaznică pe figură. Nu se știe dacă s-a potolit sau nu, aș crede că nu, iar dorința lui de sânge va reapărea.

Si după ce abia așteptam să se termine sezonul acesta final, să te lase așa în coadă de pește, cu niște întrebări fără răspuns, în mod sigur te enervezi. Da, nu orice final e cu happy end, însă accept unul cu final fericit sau, din contră, nasol, față de un final care te lasă cu întrebări de genul “ce-ar fi dacă?

Dacă mi-ai cere să spun în câteva cuvinte despre serial, aș spune următoarele:
– Ești confuz, nu știi ce și cum, exact ca după o doză de M-99.
– Te trezești, simți prin toți porii acțiunea, mai ales când te taie Dexter pe obraz, pentru sânge – trofeul său preferat.
– Ești resemnat, abia aștepți să se termine o dată toată șandramaua. Ori să te omoare, ori să te elibereze.
– În schimb, climaxul este ciudat. În loc de-o finalizare ca la carte, acesta îți taie beregata. Așa, la oha, just for the fun of it…

dexter

Comments

comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read more:
Paradisul Personajelor, tărâmul magic pentru copii

Paradisul Personajelor ne oferă cele mai tari petreceri pentru copii cu cei mai buni animatori şi cel mai inedit spectacol...

O călătorie legendară

Profesorul se ridică cu greu de pe pat. Bătrânele sale oase trosneau. Își trăise viața cu demnitate. Avea însă un...

Întrebări fără răspuns!

Am o listă cu întrebări pe care mi le-am pus de-a lungul vieţii. Nu am găsit nici până acum răspunsurile,...

Close