Dezastru în munți

oi-moarteScene parcă desprinse din filmele de groază în munții Retezat! Sute de oi zac moarte sau hăcuite de urși în apropierea unor trasee turistice, în Parcul Național.

Autorităţile au luat primele măsuri pentru izolarea locurilor unde se află leşurile. “În prezent, echipele de jandarmi montani, salvamontişti, silvicultori şi rangeri desfăşoară activităţi preventive de informare a turiştilor pentru a evita să se deplaseze pe traseele montane din zonele în care se află cadavrele animalelor, atât în mod direct prin discuţii personale, cât și prin montarea unor panouri de avertizare şi informare”, a declarat Dan Terteci, şeful Cancelariei Prefectului Hunedoarei.

Vineri seară, în timp ce se întorceau cu oile la stână, din zona Scocul Drăgşanului, în condiţii de ceaţă şi vizibilitate scăzută, turma de oi a fost atacată de un urs. Mioarele s-au speriat şi au căzut într-o vale, călcându-se în picioare, fapt care s-a soldat cu moartea şi rănirea unui număr de aproximativ 400 de animale. Ciobanii au reușit să recupere 100 de oi din vale, la scurtă perioadă de timp.

“Cadavrele se află la o distanţă de aproximativ 300 de metri faţă de traseul montan Drăgşanu – Moara Dracilor – Vf. Piule. Valea este greu accesibilă, iar multe dintre cadavre au fost târâte în jnepeniş de către urşi“, a informat Prefectura Hunedoara.

La o altă stână, din zona Pleşa, jandarmii montani unde au găsit aproape 200 de leşuri de oi, pe versantul opus traseului turistic Şaua Piule – Pleşa – Vf. Pleşa – Câmpu lui Neag. Acestea au murit după ce au fost lovite de un trăsnet. “Dintre cele 200 de leşuri, doar unul singur a fost mâncat de urs, celelalte fiind intacte“, a mai informat Prefectura Hunedoarei.
Sursa: Yahoo News

Comments

comments

2 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Read more:
Fiberlink 1000 de la RDS

Am intrat în rândul lumii. De ieri am și eu internet de mare viteză, fiberlink 1000 de la RDS. Inițial...

Nu arunca șifonierul bunicii!

Dacă ai vreun șifonier vechi, nu care cumva să faci prostia să-l arunci, crezând că îți iei ceva bun și...

Parcații sorții

De-o bună bucată de vreme am dezvoltat un fel de manie. De fiecare dată când mă duc la Lidl, am...

Close