DEZILUZIE TOTALA. LIPSA DE RESPECT FATA DE SUPORTERI, FATA DE FOTBAL IN GENERAL!

Asa poate fi catalogata (apreciata!) prestatia fotbalistilor de la FCSB, in jocul cu elvetienii de la Lugano, din ultima etapa a grupei de calificare (pentru  primavara) a celei de a doua competitie fotbalistice continentale! Un joc deslanat, bramburit si fara niciun orizont tactic.Lipsit de orice inventivitate, anost (in asezarea echipei dar si-n alcatuirea dar mai ales exprimarea ei), ba chiar penibil si pentru liga a 4-a din anemicul nostru campionat!

Daramite pentru o formatie vicecampioana, in sprijinul careia au venit ca s-o sustina chiar si noaptea (nu, nu ca hotii! Asta-i treaba altora!), peste 10.000 de infocati suporteri, carora nu le-a oferit macar un gram de fotbal adevarat! Nici macar vreo urma de vointa si ambitie fireasca pentru orice om si,i mplicit, sportiv adevarat. Din nefericire, toate aceste lacune au fost si sunt vizibile nu numai la jucatori ci si la staful tehnic, la fel de monoton si neinspirat in luarea deciziilor, in alcatuirea formatiei de start cat si-n stabilirea unei conceptii unitare de joc.

Nemai vorbind de patron, de guralivul Gigi, cel care-i si manager, si antrenor, si supra vizor si tot ce misca pe acolo, prin FCSB-ul dumisale. El e cel care face si desface totul! Ca-i bine, ca-i rau, n-are importanta! Mereu laudaros ca, vezi Doamne! nimeni altul ca el n-a investit atatea miloane in fotbal, nu tine seama de nicio alta parere. De pomana dai bani pentru niste… neica-nimeni ai fotbalului sau pentru niste tinerei total plafonati si lipsiti de talent, daca nu cumperi ce trebuie!

Nici cel mai iscusit si talentat croitor, ca sa facem o comparatie, nu poate sa-ti faca un costum ca lumea, daca n-are stofa buna. Asa-i acum si la FCSB! Mai nou, aflu din presa ca, de la un timp, lui don’ Gigi i s-a pus pata cum vine vorba, pe Nita, portarul, taman pe cel mai constant si mai talentat din intreaga sa trupa de asa zisi fotbalisti! Ce sa mai crezi?! Sau ce mai poti zice?! Doar ca de pomana se tot vaita toti acum, dupa inchierea jocurilor din grupe, si se tot roaga sa nimerasca pentru urmatoarea etapa, o echipa mai slabuta, mai accesibila pentru “talentul”lor! Pai daca tu, patron si  tu, echipa cu pretentii,c auti cu lumanarea un adversar mai facil, de ce te-ai mai bagat in joc?! De ce urmaresti numai norocul?!

Aceasta arata, pe langa multe, multe altele, ca acolo, la FCSB-ul domnului Becali, in afara fotbalului nu se cunoaste nici faptul ca norocul nu cade din cer, oricate matanii ar face cineva! Norocul si-l face omul! In cazul de fata, aceasta echipa totusi mult iubita (ba chiar, rasfatata si supra evaluata uneori), dar care, de la o vreme, n-arata mai nimic! Asa ca,domnilor, puneti-va pe treaba, pe o treaba buna, eficienta, datatoare de sperante! Nu va amagiti cu surogate si cu neavenitii cumparati cu galetile de bani! Daca nu va organizati si n-aduceti jucatori adevarati, atat in Liga dar, mai ales, in jocurile europene, veti fi de rasul lumii!

Chiar daca, din intamplare sau din proverbialul dvs. noroc, o sa va pice drept adversari, fotbalistii de la… F.C, Pocreaca! M-as bucura enorm, sa fiu contrazis! Nu prin vorbe, ci prin fapte (rezultate)! Hai FCSB,trezeste-te!

Marc Ciubotaru

Comments

comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read more:
Cei mai buni acumulatori?

Mă gândeam să-mi cumpăr mouse ieri, după o vizită la Megamall. Pusesem ochii pe un Hama Knallbunt, însă după reviewurile...

„FURA CINE POATE, SCAPA CINE VREA”!

Asa cum spunea deunazi, pe frontispiciul articolului sau postat pe Platforma "Republica", binecunoscutul ziarist, Cristian Tudor Popescu, editorialist, comentator si...

Cum au succes FUFOrialele mele la Antena 1

În 15 aprilie a.c., la Antena 1, în cadrul emisiunii Observator Special, a apărut filmulețul făcut acum un an, când...

Close