Dilema mâncatului

Acum vreo lună şi ceva, am luat nişte pizza cu vouchere d-alea, de-am dat pe 4 pizza 10 lei. Eram şi cu nevasta de mână, ne-am dus acolo, am luat pizza şi hai acasă.
Acu, arătaţi-mi voi pe cineva care ia 4 pizza, îi e foame şi poftă şi nu ia şi el o bucăţică.
Pe drum, până la metrou, am vrut să iau o bucată. Proteste, mi-a dat peste mână, că aşteaptă că mâncăm acasă, nu pe stradă, nu e frumos, nu e igienic etc.

Am renunţat să mai încerc o nouă deschidere a capacului. Până la metrou.

La Dristor, aşteptând metroul, eu cu pizzele în braţe, într-un moment de neatenţie al nevestii, am deschis capacul şi-am pus mâna pe o bucată. Imediat s-au pornit urletele de la zidurile Ierihonului…
Că, vai, nu ţi-e ruşine deloc, nu ai pic de inimă?
Mi-e foame, mi-e poftă, ce plm, avem 4 pizze şi nu pot lua o bucată?
Nu, că sunt COPII în preajmă!

Ce mă?!! Cum adică nu pot mânca că-s copii?

Şi-am rămas nemâncat până acasă, deoarece tot drumul am ţinut-o numa în dileme. Că nu poţi mânca ceva de față cu un copil, chit că e pizza, shaorma, măr, pară etc., că-i faci poftă copilului, şi poate el n-are posibilităţi să-şi ia. Am rămas tâmpit. Cum adică n-am voie să mănânc ceva că e metoul plin de copii nevoiaşi şi morţi de foame? Nu, să nu exagerăm, era un copil normal, nu cerşetor ce se uita la tine cu jind.
Să-l ia gaia de copil pofticios…

Hai, am înţeles să nu haleşti de față cu gravide, că li se face rău şi pot avorta cică. Pe asta o cred şi mă conformez. Dar să nu poţi tu ca om mare cu foame în stomăcel să iei o bucată de pizza că te vede nuş ce copil care pofteşte… Asta nu-s de acord.

Hai să fi zis dacă era copilul ăla lângă mine şi eu îi scoteam o bucată de pizza, i-o dădeam pe la nas, mâncam liniştit, cioflăind de plăcere şi mai scoateam sunete de genul “îmmmmm, miam, îîîîîmmmm” ca apoi să-i râgâi în nas. Da, atunci eram şi nesimţit şi nesimţitor la poftele copilului.

Dar aşa, ăla era un copil de 8-10 ani, pe o bancă vis-a-vis de mine, într-o gură de metrou aglomerată.
Şi nu erau femei gravide în zonă! Că după d-alea mă uit de fiecare dată când vrea să fac vreo poznă de genul halit în public.

Dacă trecea p-acolo vreo ţigancă de vindea seminţe şi gume turbo? Dacă mai era careva care cioflăia liniştit din felia lui de lubeniţă? (la ăla mă uitam şi eu cu jind, recunosc)… Dacă, dacă, dacă…

Voi ce credeţi despre asta?

Comments

comments

17 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.