DINCOLO DE MANIFESTATIILE DE PROTEST!…

In avancronica (mini-articolul) de ieri referitoare la anuntatele manifestatii de protest impotriva tuturor relelor generate de actualii guvernanti, ce urmau a se desfasura (si s-au desfasurat) odata cu orele serii, promiteam ca astazi sa revin. Mai in detaliu.

Ceea ce iata, incerc s-o fac. O fac insa cu amintirea unei zile, cea a funeraliilor fostului Rege Mihai 1 de Romania, un OM in care, in rarele sale aparitii publice, am putut vedea o incredibila modestie demna, cumpatata, cum rar mai poti intalni in ziua de azi! Parca sculpta aerul cu miscari domoale, dar ferme, cum stau bine unui Rege care-si iubeste tara si poporul sau! Din nefericire, Regele a murit!

Acum se odihneste pentru vecie acolo, langa sotia sa, Ana, in cripta de la Manastirea din Curtea de Arges! Noi, romanii, nu mai avem un alt rege caruia sa-i strgam, traiasca! Avem in schimb (dar ce schimb!) alti “regi“, cei care, asa cum stim cu totii, calca-n picioare toate legile justitiei din tarisoara noastra. Cei care, cum de fiecare data o spun si zecile de mii de demonstranti, protestatari pasnici, din tot plaiul romanesc, urasc poporul, mint si sfideaza adevarul, nesocotindu-l pentru-si apara puterea si averile furate!

Dupa cele vazute si traite in fata micului ecran in zilele de doliu, cat si din protestele celor care si ieri, in Duminica ploioasa, au iesit in strada, m-am convins ca adevaratii romani isi iubesc tara, nu fug din ea! Dimpotriva! Dar, lucid fiind, imi dau seama ca spusele lor, protestele civilizate si repetate, aduc, ce-i drept, admiratia si bile albe din partea Europei, si nu numai, insa practic, nu rezolva nimic! Nu, nu sunt sceptic, sunt cum am mai spus-o, inca lucid. O luciditate realista care ma ajuta sa vad cum un Dragnea si-un Tariceanu et comp. ne rad in fata si ne sfideaza, stand cu fundul pe scaunul puterii, asa cum a facut-o si la funeraliile fostului suveran, cand toti sefii de stat, capetele incoronate, diplomatii prezenti langa sicriul Regelui Mihai erau in picioare, cu capetele plecate si fetele cernite!

Oare acet lucru, aceasta nepasare ce ne poate spune?! Si tot de ieri, Duminica, vizionand (la tv) manifestatia de la Timisoara, mi-am reamintit ca in urma cu 28 de ani, acolo, in centru’ Banatului s-a aprins faclia Revolutiei! Acum insa, va intreb, dupa aproape trei decenii, cat de multe s-au schimbat?! Nu astept raspunsul, dar il anticipez si la randu-mi ma intreb:de ce oare dupa regi, poporul roman isi alege conducatori care-l urasc, nesocotindu-l?!

Este, dragii mei, o intrebare ce mereu ma framanta, dar pe care mi-o pun de fiecare data, cu incapatinare, de cca 28 de ani! Si ca sa fiu cat mai convingator, va destainui, cu aceeasi sinceritate, ca eu n-am fost si nici nu sunt un infocat monarhist, sunt si voi fi republican. Dar pe Regele Mihai l-am iubit, l-am pretuit si l-am admirat, ca OM de aleasa demnitate si omenie, care si-a iubit pana la moarte,tara si poporul sau!

Marc Ciubotaru

P.S. Din pacate, in Romania inca mai sunt multi denigratori inraiti! Ii poti intalni, mai ales, in spatiul virtual. Acolo, unde ei isi expun, cu naivitate, nu numai rautatile, ci si o “istorie” numai de ei inteleasa si, chipurile, argumentata cu “adevaruri” trasnite. Infantile si bolnavicioase! Reveniti-va, fratilor! Treziti-va la realitate, nu inchistati in trecutul comunist!

Comments

comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read more:
PACALA, PACALICI SI PACALITI, MAI MEREU PREZENTI P’AICI!

Cred ca oricine dintre noi, cei care-am trait cu mult nesat frumosii ani ai copilariei ne reamintim, cu drag si...

Șasă cai frumoși

Nu cred să mai fie vreunul să nu știe de cei șasă cai frumoși. Dar na, în caz că mai...

Inchiriaza o masina diesel din parcul nostru auto

Multe dezbateri legate de fenomenul auto se axeaza si in jurul temei legate de motorizare. In parcul nostru de inchirieri...

Close