DISTRUGEM NATURA?

In dese ori am spus (scris) ca romanului – unora dintre acestia – ii place sa strice ce fac altii, numai si numai pentru a-si face propriile interese sau de grup. Un recent exemplu, daca mai era nevoie, l-am aflat deunazi de la ,,ZiarPiatraNeamt.ro”care relata despre distrugerea unei zone montane deosebit de pitoreasca si atragatoare! ,,Foarte greu am găsit poze cu ”Cascada din tei” situată în comuna Farcașa – județul Neamț, scria in articolul sau dl. Iosub Robert. Aceasta cascadă a fost dinamitată în urmă cu mai mulți ani pentru ca o anumită firmă să exploateze piatra din zonă.” Astfel, sau drept urmare, intregul peisaj, de o frumusete rara, a fost masacrat cu aprobarea autorităților locale și centrale și desigur departe de ochii opiniei publice care de abia acum poate vedea dimensiunile dezastrului.
 

Ce este acum în locul acestui peisaj? Ne spune tot I.R.: ,,O cariera de piatră care pune mari probleme locuitorilor din Farcașa, deoarece zilnic o mulțime de mașini cară de aici piatra prin mijlocul comunei stricând drumul, umplând totul de praf și deranjând liniștea oamenilor.”

Animalele și plantele din zonă au dispărut, turistii de asemenea, dar în schimb au apărut noi si insemnate sume în conturile celor care-si amplifica averea facand bani din exploatarea unor resurse naturale inca existente in munții Neamțului. Oare cei care zice-se ca se ocupa de protectia mediului, silvicultorii, prefectura si toti factorii de raspundere de pe plan local, judetean si chiar central ce zic de aceasta ,,isprava”?! Au aflat-o? Daca da, sa actioneze ca atare pentru a nu prolifera!

P.S. Imediat după publicarea articolului ”Dezastru în munții Neamțului – ”Cascada din tei” a fost dinamitată (aruncată în aer)” am primit un e-mail la redacție, precizeaza sursa mai sus citata. Ce se spune in acel e-mail, cine-i expditorul, cum se motiveaza si se explica situatia existenta, pe noi acum nu prea ne intereseaza. Principalul subiectului ne este cunoscut. L-am semnalat, il regretam si atat! Asteptam in schimb, comentariile dumneavoastra.

Marc Ciubotaru

Comments

comments

3 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.