DOAMNE, IARTA-I CA NU STIU CE FAC

De facut, fac multe, toate insa in scopul vadit de a-si consolida puterea si chiar dictatura, eliminand pe cat posibil orice urma de democratie in Romania! Povestea parodiei virale “Mitingu’ lu’ Dragnea”, vine sa confirme si sa reconfirme acest adevar.
O parodie organizata, filmata si editata într-o seara de sâmbata s-a mulat pe emotiile a milioane de români, viralizându-se rapid: lacrimi si râsete. Mila si disperare. Furie si frica. Tristete si soc. Îngrijorare si deznadejde. Ura, multa ura si dispret!
Ce a fost pe acolo sau ce-au vrut Ei sa fie prin acea jenanta parodie, cred ca acum toata lumea stie. N-are rost sa mai repet si nici nu vreau sa- mi mai aduc aminte. Ma gandesc, totusi, si ma cutremur la parodia în care traiesc românii. Dupa ce, prin naivitatea unora si absenteismul multora, ne-am ales un stat asa de… performant, ce a dus România pe podium în topurile saraciei, somajului, analfabetismului, accidentelor rutiere, caselor cu closet în curte, copiilor nascuti din mame minore, acum mai trebuie sa traim si beleaua “statului paralel“!
O sintagma inventata si arhi pronuntata de alesii nostri ce pare sa starneasca pana si rasul copiilor! De parca inventatorii sintagmei au dat chiar… in mintea celor mici! Pai cum sa vorbesti de acest “stat paralel” cand puterea-ti apartine in exclusivitate!? Cum sa organizezi un astfel de “Miting de protest” impotriva justitiei cand ministrul acestui insemnat resort, cel tot vor desfiintat, a fost numit de Ei?! Nu-i de rasul curcilor?! Ca sa nu mai vorbesc de infantilismele alea, gen “ala, bala, portocala” clamate de la “inalta tribuna a Pietii“: “NOI cu libertatea, Ei cu securitatea“(?!!); “NOI cu democratia, Ei cu anarhia” etc. inspirate probabil dupa, sau din, minerescul slogan “Noi muncum, nu gandim“!

Toate insa fara a preciza esentialul: cine- s de fapt cei ,,Ei”, adica presupusii “adversari ” ai alesilor, de fapt milioanele de conationali, ajunsi la saturatie de preomisiuni si vorbe goale, cei care nu mai vor coruptie, ne dreptate si umilinta, ci respectarea legilor tarii, a Constitutiei si a omeniei. Cum sa te pronunti si chiar sa faci o dezbinare a traitorilor acestei tari?! Instigand miile de participanti de la acea parodie jalnica, adusi obligatoriu de peste tot din tara, s-a ajuns pana acolo incat Presedintele ales al tarii, sefa (tot aleasa) a DNA, cat si alti inalti demnitari sa li se atribuie jignitoarea si intolerabila denumire de “Tortionari”!

Cu ce drept si de ce?! Asta n-a spus-o nimeni! Si nici ca sub “minunata” ‘mnealor conducere, noi, romanii suntem vicecampioni mondiali la emigrare dupa Siria, tara aflata în razboi, fiindca fug românii ca sa scape de statul impotent. Pe cei ramasi aici acum îi mai sperie PSD-ul cu naluca altui stat, cel
“paralel”. Bine ca nu pun taxe si pentru asta! Modul în care s-au raspândit reactiile si comentariile de dupa “Mitingu’ lu’ Dragnea“, un fel de “hotii stiga hotii“, este o evidenta si noua dovada ca potentatii acestor vremuri instabile si denigratoare urmaresc o permanenta si nejustificata adâncire a prapastiei dintre cele doua Românii! Este deasemenea clar, ca PSD-ul încearca sa diminueze puterea presedintelui. Din pacate, decizia CCR vine exact în aceeasi linie si aceeasi logica de diminuare a rolului presedintelui din procedura  de demitere a unui procuror.

Se pune întrebarea: care mai este atunci, statutul procurorilor?! Mai sunt independenti asa cum ni-i dorim ca sa fie eficienti în lupta anticoruptie? Sau sunt dusi în subordinea ministrului decât sub autoritatea lui, asa cum scrie în Constitutie?

O alta întrebare se pune în acelasi context: “avem un nou super-ministru al justitiei? Care decide si presedintele executa, fara sa se tina seama de avizul CSM? Apoi, ce mai este CSM?! Cum poate CSM sa-si îndeplineasca rolul principal daca nu mai conteaza în procedura de demitere a unui procuror- sef? Iata întrebari la care trebuie sa raspunda si unii si altii, la care sa se raspunda dupa o dezbatere publica. Sunt dispus sa pun aceste întrebari. Un referendum poate fi finalul unei astfel de dezbateri”, precizeaza intr- un comunicat de presa, Dl Presedinte Klaus Iohanis.

Nu putem intra în deriva si sa ne trezim ca renuntam la valori democratice”, a mai spus presedintele. Ca o replica, seful PSD-ului a declarat la Antena 3 ca spera ca niciun procuror sa nu riste sa dea curs plângerii penale depuse de Ludovic Orban împotriva premierului Viorica Dancila pentru înalta tradare. “Nu stiu daca vor merge mai departe cu dementa”!

Despre ce dementa este vorba si la ce folosec amenintarile, nu-i prea greu de ghicit mai ales in aceste zile, când se întâmpla sa fie în joc soarta democratiei din Romania! In tara, rezultatele guvernarii actuale se inrautatesc luna de luna. Ceea ce era evident de la inceputul inceputului se intampla. Cheltuielile statului depasesc cu mult veniturile. Simultan, deficitele sporesc la fel cu gradul de indatorare a tarii. Mai grav, nu numai datoria creste, dar cresc si dobanzile la care se indatoreaza Romania. Asadar, un cumul de factori care prevesteste un sfarsit de an nu tocmai placut.

La care se mai adauga si nemultumirile reale din interiorul partidului de guvernamant generat tocmai de stilul de leadership (dictatorial) pe care presedintele Dragnea l-a impus propriului partid. Iata, consider eu, o explicatie a grabei cu care PSD-ul a dorit sa-si organizeze un asemenea miting megalomanic. Dar din cate s-a vazut, nu numai la noi ci si-n toata lumea, “Mitingu’ lu’Dragnea” nu a putut si nici nu poate salva o guvernare tot mai deficitara!

P.S. Odata cu evenimentul PSD-ist s-a marcat si o premiera: organizarea unui miting de protest tocmai de cei aflati la putere!!

Sursa

Marc Ciubotaru

Comments

comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read more:
Sarmale

Azi vom vorbi despre sarmale.

GANDURI DAR SI SFATURI INTELEPTE!

Traim intr-o lume agitata, plina de surprize (unele placute, altele nu), de incercari si solicitari. Suntem obositi, mai mereu dominati...

Atenție la ce mailuri primiți!

De obicei, în folderul SPAM apar mesajele pe care nu le doriți, bune doar de aruncat la coșul de gunoi...

Close