DOAR DINAMO BUCURESTI

In aceasta seara, pe Arena Nationala, se va  disputa derby-ul (sau “il clasico”, cum ii tot  spun unii ziaristi), de fapt o noua editie a unei traditionale intreceri sportive dintre echipele de fotbal F C S B  si DINAMO –  Bucuresti. Un  meci, ca de fiecare data, mult asteptat de toti iubitorii fotbalului. Acesta imi reaminteste insa de o alta editie a derby-ului cand, la una din peluzele arenei, fanii dinamovisti realizasera o coregrafie placuta la vedere, dar pentru unii (inclusiv, subsenatul) cam neinteleasa logic! “Doar Dinamo Bucuresti”, dar?! Dar ce e?!

E cumva o gluma sau, totusi,  ce vrea sa spuna? Ca doar Dinamo joaca fotbal!? Sau, mai stii?, ca Dinamo-i “doar cea mai buna”, eventual si… campioana?! Nici una din aceste presupuneri nu-i valabila, pentru faptul ca, practic, NU E! Si atunci?! Mi-am pus de fiecare data aceasta intrebare, chiar daca se spune ca, coregrafia si sintagma amintita au fost amplu mediatizate pana si de presa internationala! O fi fost, nu zic nu, dar tot nu pricep! Mediatizata poate pentru reusita ingenioasa, placuta ochiului, a coregrafiei, sau  ca-i considerata ca o poanta sau o timorare a adversarului?!

Iata intrebarea care mi-o pun de fiecare data, atunci cand se joaca… “il clasico”! Dar, recunosc, nici pana acum nu i-am gasit raspunsul! De fapt e si greu de gasit un raspuns corect, logic si firesc, pentru  cele trei cuvinte care inafara faptului c-au fost scrise, ele nu spun nimc! Se stie doar ca orice afirmatie trebuie sa aiba un mesaj explicit, pe care citindu-l sa poti afla ce-i: gluma, lauda, infatuare sau altceva, nu? Dar asa, in lipsa oricarei punctuatii, zau, nu intelegi cam ce vrea sa transmita!? Tocmai de aceea, pentru a lamuri misterul, apelez pe aceasta cale la amabilitatea celor stiutori si dispusi sa ma lamureasca, oferindu-mi-se explicatiile de rigoare. Multumind anticipat doresc totusi sa mai spun ca, cele scrise mai sus nu-s nici pe departe tendentioase sau partizane, daramite pornite din partea unui… dusman dinamovist sau fan FCSB-ist. Fara falsa modestie, dar nici… greu de cap!

Marc Ciubotaru

Comments

comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read more:
Cum se împuşcă hamsterul?

Azi prezint un viral. Hamsterul împuşcat. Unul din cele mai mişto din lumea animalelor.

Pensia lui Gigel

Am primit următorul text pe mail demult, prin 2010. Să facem următorul calcul (de dragul demonstraţiei, vom presupune că trăim...

Cum scapi de virusul de pe Facebook?

De câteva zile văd că umblă pe Facebook un virus ciudățel. Aparent, ești etichetat laolaltă cu alți 50-100 de oameni...

Close