NOI SI REPETATE DOVEZI ALE PUTERII, IMPOTRIVA JUSTITIEI!

„M-am saturat de derbedei si de toape”, a spus folosoful Andrei Plesu, într-o interventie telefonica la Digi 24, acolo unde ca invitat în emisiunea „În fata ta”, a discutat, intre multe altele, si despre consecintele pe care le-ar putea avea o eventuala înlaturare a Laurei Codruta Kovesi de la sefia DNA! Pe buna dreptate,  dumnealui remarca faptul ca în România am ajuns acum sa dezbatem subîntelesuri care în alta tara sunt de ordinul bunei cuviinte. La noi insa-  i subiect de pasionata dezbatere. Si cum tot dl Andrei Plesu, mai zicea,,  Daca cineva se plange de asta, e facut tradator”!  Iata, dragii mei, cam pe unde am ajuns cu PSD-ul asta care, de cand a venit la putere, face ce face(si cate la numar!)dar numai liniste si pace nu !.Toti cei care intr- un fel sau altul nu-  s de acord cu ,,linia partiduli”,  sunt socotiti dusmani ce vor sa vanda tara!! Exact precum sloganul tipic comunist,, cine nu-  i cu mine, e dusmanul meu”!…

Recent, intr- o anuntata conferinta de presa, in care numai gazda a vorbit non- stop ( mai se si oprea pentru nitica hidratare!), Dl ministrul Justitiei, a amestecat in rechizitoriul de cca doua ore, concluziile CCR, cu atacuri de pe la televiziunile penalilor, cu declaratii si interviuri ale procurorului sef al DNA, cat si cu procese de intentie fata de declaratiile acesteia, inclusiv cu invocarea impersonalului ”se stie”, ”opinia publica stie” ! Ministrul politic al Justitiei, Dl Tudorel Toader a declansat astfel, spunea domnia sa, ,,procedura revocarii din functia de sef al DNA a procurorului Laura Codruta Kovesi”. Paradoxal, printre argumentele revocarii se afla chiar si cele în baza carora, la un demers anterior, a anuntat ca nu e cazul sa o revoce pe Kovesi. Dl ministru a prezentat de fapt, un raport (rechizitoriu), asa cum probabil a invatat dumnealui sa faca in… Republica Socialista Romania!

Dl Toader a acuzat- o pe d- na Kovesi de la tribuna Ministerului Justitiei de încalcarea Constitutiei si de comportament „excesiv de autoritar, discretionar”…
„Prezentul raport nu reprezinta o evaluare a activitatii DNA. Luarea de pozitie prezinta activitatea procurorului sef, iar temeiul de analiza se fundamenteaza distinct”, a tinut sa mai precizeze ministrul Justitiei.În argumentatia sa împotriva lui Kovesi, Tudorel Toader a facut referire, printre altele, la trei decizii ale Curtii Constitutionale din 2017 vizând conflicte juridice de natura constitutionala între DNA si Guvern/Parlament, printre care si cel referitor la celebra ordonanta 13, transat de Curte în defavoarea Directiei Nationale Anticoruptie.De asemenea, ministrul Justitiei a vorbit despre refuzul Laurei Codruta Kovesi de a se prezenta în fata Comisiei parlamentare de ancheta privind alegerile prezidentiale din 2009, statuata si de decizia CCR. Potrivit ministrului, „s- a produs un blocaj în activitatea comisiei de ancheta”, iar sefa DNA nu a respectat „acel comportament necesar loial” între institutiile statului.
Dupa multe, multe asemenea…acuzatii,in opinia lui Tudorel Toader, sefa DNA se face vinovata de comportament „excesiv de autoritar”, implicându-se personal în dosarele altor procurori! Ministrul Justitiei i- a reprosat de asemenea sefei DNA criticile pe care aceasta le- a adus(n n- !!?) inclusiv în presa straina ,legilor Justitiei, sustinând ca declaratiile sale publice „au afectat iremediabil imaginea României”. Mai sa fie! Oare nu- i tocmai invers in ce priveste afecatarea imaginii Romaniei?!

Revoltati de ce s- a intamplat si se tot intampla in Romania PSD- ista , câteva mii de oameni au protestat si duminică seara, în fața Guvernului, pe o vreme excesiv de rece. Manifestații pentru susţinerea Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) şi a Laurei Codruţa Kovesi au avut loc duminică şi în alte oraşe, precum Cluj, Sibiu, Arad, Ploieşti, Baia Mare, Craiova , Galaţi si altele , sub sloganul „Tudorele, pleacă tu, cu hoţii tăi”. La Timisoara, bunaoara, s- a scandat: „București, luptă București”!„Da, știm, DNA- ul este foarte deranjant pentru cei care toacă banii românilor și vor să trăiască liniștit cu asta. Apropos, în 2016, DNA, doar în dosarele de mare corupție, a urmărit recuperarea sumei totale de 667 milioane euro. Adică bani furați de la români de către corupți. (…) Nu renunțăm, nu acceptăm un abuz făcut de o gașcă de infractori”, scria pe pagina de Facebook a organizatorilor protestului din Capitala, acolo unde si vineri seara numerosi cetateni au demonstrat pasnic impotriva celor ce- si bat joc de tara si de linistea noastra, a tuturor romanilor. Prin ceea ce a facut acum cu Raportul sau, publicat deja pe un site al Ministerului Justitiei, Tudorel Toader si- a incalcat singur dreptul la demnitate si adevar!Dumnealui s- a constituit de fapt, in butonul care a declansat ofenisva anti -justitie ce a starnit, in continuare, un puternic ecou si revolta,  nu numai in tara dar si- n numeroase alte state europene si chiar de pe alte continente.

Marc Ciubotaru

Comments

comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read more:
Hai să ne batem joc!

Cum în România actuală, bătaia de joc e ridicată la rang de artă contemporană, hai să mai răsucim nițel cuțitul...

Orașe fantomă

Vă voi arăta mai jos o listă cu orașele fantomă care sunt pe glob, prezentate în ordine alfabetică. Unele sunt...

Jumătățile de măsură sunt bune la ceva?

De obicei se spune că treaba făcută pe jumătate e făcută de mântuială. Deci jumătățile de măsură nu-s bune de...

Close