Dragostea de țară

Stăteam de vorbă cu Vladimir în urmă cu ceva vreme. Și-am observat cât de adâncă e îndoctrinarea rusească. Omul recunoaște că e îndoctrinat, fără să se supere că-i zic asta. Nu cunosc ruși deloc, însă Vladimir m-a făcut să-i privesc cu alți ochi. Adică mai bine. Există cazuri deci de oameni normali.
Însă vreau să vorbesc despre dragostea de țară.

Îmi iubesc țara. Nu mi-e rușine că-s român, după cum am mai spus-o. La fel ca Vladimir. Însă dragostea asta de țară la mine se termină la un punct. La ruznaci nu. Ăia mor cu steagul în mână, la fel ca americanii.

Păi dacă vine vrăjmașul în cârduri la mine, trag în ei până termin muniția, dau cu grenada apoi fug. Sau mă prefac mort. Nu mai stau să dau luptă la baionetă, că nu-s dezaxat. Rusul nu nene. Ăla se bate cu mâinile goale. Dacă-l întrebi de ce zice simplu “pentru țara în care am crescut“.

Sunt patriot, însă până la un punct. De câțiva ani buni, țara n-a făcut nimic bun pentru mine. Ce, apă caldă, cum am mai văzut că se spunea pe undeva? Plătesc la întreținere de-mi ies ochii. Suntem, vorba vine, o țară civilizată, în care apa caldă n-ar trebui să fie așa o mare minune.

Acum vreo 15 ani vedeam la TV un documentar. Arătau ăia p-acolo imagini din Amsterdam. De-ți parca lumea bicicletele în starterele alea (habar n-am cum le zice), fără ca măcar să le lege.
Asta m-a frapat de două ori.
– În Amsterdam ăia au locuri speciale de parcat bicicletele? Și pe deasupra, nici nu le leagă? De ce mă? nu le fură nimeni?
– Cine să le fure mă? Ăia-s olandezi, nu români. Noi abia peste 50 de ani vom ajunge la nivelul ălora. Ăia-s civilizați, nu ca noi.

Peste vreo lună când am ajuns acasă (eram în vacanța de vară), i-am spus lui taică-meu de faza asta.
– Că uite mă, noi n-avem civilizație, vai de noi.

Răspunsul lui m-a lăsat mască:

– AR TREBUI SĂ FII MÂNDRU DE ȚARA TA, MĂ BOULE!

Și asta nu că ar fi el mare naționalist. Nu, ferească Sfântul. Numai că e mândria aia infimă, pe care va trebui toți s-o avem.

D-aia mi se zbârlește părul pe mine când vreun cretin n-are decât cuvinte “de laudă” despre țară. De la “scuip pe ea de țară de rahat“, “mă cântăresc pe ea“, “s-o vândă sau s-o dea gratis“. Pentru mine personal, aceste specimene ar trebui linșate. Pentru că de la bun început asemenea jigodii au fost la putere. Și-au dat bucăți mari din țară gratis, sau le-au vândut la preț de nimic, doar cât să-și umple propriile buzunare.

În contextul actual, în care țara n-a făcut mai nimic pentru mine, dacă aș putea, aș da tunuri grămadă. Dar nu țării în sine, ci ălora de ne conduc. Dacă aș avea cum să fur de la x-ulescu 100 de milioane, apăi aș fura. Și apoi n-aș pleca în Hawaii, cum v-am mai spus. Nu, aș deschide naibii aici în țară ceva. Uite de exemplu, aș învia uzina ARO! Cea mai bună mașină de teren din estul Europei și ne-am bătut joc de ea. Nu noi, poporenii creduli, ci japițele care s-au perindat la conducere. Și-au dat-o bucată cu bucată, prin contracte frauduloase. În aia aș băga banii, în țara mea.

Dacă nu vi se pare că are noimă ceea ce zic, citiți iar. Și dacă nici atunci nu pricepeți, să nu vă mirați dacă nu dă nimeni doi bani pe voi.

DA, îmi iubesc țara. DA, aș fura dacă aș putea. Și nu vorbesc de deja celebru bilet RATB pentru care m-au mâncat din dos câțiva, vorbesc de sume importante. Sume cu care am fost și eu furat din 2000 (an în care am început să muncesc). Am fost furat prin taxe și accize extrem de mari și complet nejustificate. Nu mai stau să fac politică, știm cu toții situația.

Îmi iubesc țara, însă cu măsură. Mi-aș da viața pentru țară, doar dacă așa aș salva viața celor apropiați, care n-au reușit să fugă la timp din calea vrăjmașului. Am fugi în munți, evident. Munții noștri. Cu păduri în care se pierde și ursul, darămite vrăjmașul.

N-aș muri cu drapelul în mână urlând “Deșteaptă-te române“. Însă nici n-aș fugi imediat cum se pornește lupta. Vorba lui Vladimir. “Îmi apăr locul unde am crescut, pădurea mea de mesteceni, livada cu pruni…

PENTRU VOI, CEILALȚI: UNDE ÎNCEPE ȘI UNDE SE TERMINĂ DRAGOSTEA DE ȚARĂ?

Comments

comments

11 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.